<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157318" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Светът скърб...

Последно сбогом с Краля на футбола

30 Декември 2022
0 294

Последно сбогом с Краля на футбола Пеле, който вчера си отиде от този свят на 82-годишна възраст. Той ще бъде погребан на 3 януари. Информацията съобщи родният клуб на легендата – “Сантос”.

Последно сбогом с Краля на футбола
източник: twitter

Ден по-рано, тялото на Пеле ще бъде транспортирано до стадион ”Вила Белмиро“, където всички желаещи ще могат да си вземат последно сбогом с Краля. Ще има една единствена рестрикция – на присъстващите ще бъде забранено да се доближават до ковчега.

След това ще бъде организирано и шествие по улиците на Сао Пауло. На погребалната церемония ще присъстват само семейството и близките приятели.

Светът скърби за Краля на футбола

Последно сбогом с Краля на футбола
източник: twitter

Бразилия официално обяви 3-дневен траур за Пеле, който започва на 1 януари.

Освен, че е единствения футболист с три световни титли в историята, Пеле е спечелил със “Сантос” още 6 пъти титлата на Бразилия, 2 пъти Копа Либертадорес, 2 пъти Интерконтинентална купа и веднъж Интерконтинентална Суперкупа. В Съединените щати е триумфирал с Титлата веднъж с отбора на “Ню Йорк Космос”.

В Рио де Жанейро отдадоха почит към Краля на футбола, като статуята на Исус Христос, която е символ на града, бе осветена в златисто и зелено.

Последно сбогом с Краля на футбола
източник: twitter

В чест на Краля стадион “Маракана” грееше в същите цветове.

”Уембли” също почете Пеле и бе осветен в светлините на бразилското знаме.

Последно сбогом с Краля на футбола
източчник: twitter

Стотици сгради в Бразилия пък грееха с лика на Краля на футбола. Цялата нация е потънала в скръб, но едно е сигурно, че Едсон Аранчис до Насименто никога няма да бъде забравен.

Последно сбогом с Краля на футбола

Видео: FIFA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Create Account

    22 Март 2023

    Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

Реакции