<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158071" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Падението на ...

Бориславова ще съди екипа на Слави Трифонов за “Песен за Лена”

06 Януари 2023
0 4285

Бориславова ще съди екипа на Слави Трифонов за “Песен за Лена”, пише в. Дневник.

Тя беше депутат от “Продължаваме промяната” за кратко, след това стана началник и говорител на кабинета на премиера Петков. След падането му от власт не се кандидатира за депутат и се оттегли от политиката. Тогава сред мотивите си тя посочи именно личните атаки, на които беше подложена по време на участието си в управлението.

Сега бившият началник на кабинета ще предприеме правни действия заради разпространения от телевизия “7/8” видеоклип, озаглавен “Песен за Лена”.

Падението на жалките в страшния филм

Видеото е с непосочени автори и включва кадри с образа на Бориславова, озвучени с популярна мелодия и текст, изпъстрен с вулгаризми, диалектизми, груби сравнения и подигравки на лична основа. Видеоклипът беше публикуван в четвъртък в YouTube канала на продуцентската компания “Седем осми”. Излъчен е и в “Шоуто на сценаристите” по едноименния канал, а в профила си във Facebook го публикува и бившият тв водещ и лидер на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

От “Продължаваме промяната” реагираха малко след него с позиция през профила си в социалната мрежа. Те нарекоха това “клеветническата кампания”. От нея се разбира, че вероятно Бориславова ще заведе дело, но повече детайли не се разкриват.

Според юристи има основания, по които Бориславова наистина може да търси и съдебна реакция по разпространяваната “Песен за Лена”.

Директорът на правния екип на “Програма Достъп до информация” адвокат Александър Кашъмов коментира пред в. Дневник, че пътят за защита на Бориславова е през дело за непозволено увреждане, като има възможност да се води и наказателно дело за обида.

“Няма пречка една песен да бъде и сатира и допустимо слово, но въпросът е дали е допустимо слово или навлиза в такава степен в личното пространство, че това не може да бъде допускано в правовия ред”, заяви Кашъмов. По думите му тази преценка се прави единствено от съда.

Повече по темата четете тук.

Бориславова ще съди екипа на Слави Трифонов за “Песен за Лена”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции