<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=155665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия праща м...

В Русия осъдиха човек, сънувал Зеленски и разказал за това в социалните мрежи

19 Декември 2022
0 753

В Русия осъдиха човек, сънувал Зеленски и разказал за това в социалните мрежи.

Съдът в руския град Чита глоби с 30 хиляди рубли гражданин, който сънувал украинския президент Володимир Зеленски, информира Офнюз. Проблемът не е в това, че украинският лидер му се е присънил. А в това, че е разказал съня си в социалните мрежи, съобщава телевизионната компания РБК. Мъжът е осъден за дискредитация на действията на руската армия и публикуване на фейкове за нея.

Охранено прасе се разходи по АМ “Тракия”, четирима го гониха (снимки)

В Русия осъдиха човек, сънувал Зеленски и разказал за това в социалните мрежи
Осъденият Иван

От Централния районен съд на Чита потвърдиха, че блогърът е осъден да плати 30 хиляди рубли (900 лева) за дискредитация на ВС на РФ.

Мъжът

Иван Лосев, който е абонат на обявения в Русия за чуждестранен агент Инстаграм, собственост на компанията “Мета”, заяви пред медията, че няма да обжалва съдебното решение. “Мързи ме, а и сигурно е безполезно”, смята мъжът.

Делото е гледано в отсъствието на Лосев. Той не бил уведомен навреме за датата и началото на изслушването, съобщава местното издание “Телеинформ”. Инкриминираното деяние е преразказ на сън.

Сънят

След като попаднал в царството на Морфей, заспал, по-просто казано, сънища нахлули в съзнанието на жителя на Чита. Сънувал, че го мобилизират и го откарват в лагер за подготовка на мобилизирани, а там нахлули руски военни. Заедно с тях, бил и техният президент Володимир Зеленски. И това е целият сюжет, който донесъл на мъжа осъдително решение. До съд се стигнало, след като се намесила “полицията на сънищата” – ФСБ.

От материалите по делото. Копие от екрана номер 4.

В Русия осъдиха човек, сънувал Зеленски и разказал за това в социалните мрежи

Днес сънувах, че са ме мобилизирали и са ме докарали в някакъв подготвителен лагер и в тоя момент там нахлува ВСУ начело със Зеленски. Всички ги закопчаха, канят се да г и разстрелват и в тоя момент Зеленски минава покрай мене и казва: “О, аз съм гледал сторитата ти в инста, “Слава на Украйна“, аз му отговарям “На героите Слава!“ Зеленски радостно ме потупва по рамото и ми казва: “така, тоя го пуснете, всички останали ги разстреляйте“.

И ето, ние си стоим с него и гледаме всичко, което се случва, а аз му казвам: “А може ли да си направя с вас селфи за инстаграм?“ Зеленски казва: “Може“ и в тоя момент се събудих, без да успея да се снимам с него. Дори се разстроих”.

Лосев явно има чувство за хумор и сарказъм, което не е разбираемо за руските власти. В една от последните си публикации казва: „На мнозина сега им е интересно, кой ще победи? Руснаците? Или Украинците. Но само тези, които видят този пост, ще узнаят истината: Победата е зад гърба ми.“ А зад гърба му е зелена ГАЗ М-20 „Победа“.

В Русия осъдиха човек, сънувал Зеленски и разказал за това в социалните мрежи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции