<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Масовите сък...

Служителите на SpaceX си отдъхват, че Мъск се фокусира върху Twitter

20 Януари 2023
0 131

Служителите на SpaceX си отдъхват, че Мъск се фокусира върху Twitter. Това четем в материал на 9gag.

Все по-усилено се говори, че Илон Мъск играе „по-малко активна роля“ в операциите на SpaceX, откакто купи социалната мрежа за 44 милиарда долара в края на октомври. Той е делегирал повече отговорности на своя заместник Гуин Шотуел. Тя е президент и главен оперативен директор на космическата фирма.

Администраторът на НАСА Бил Нелсън сподели, че Шотуел го е уверила, че „няма за какво да се тревожи“, когато я е попитал дали Twitter ще отвлече вниманието от SpaceX. Информацията е на NBC News.

Настоящи и бивши служители на SpaceX заявяват пред Bloomberg, че работният процес на компанията не е пострадал. А работещите най-сетне имат „някакво подобие на спокойствие, когато фокусът на Мъск е другаде“.

Мъск промени визитката на Twitter

Служителите на SpaceX си отдъхват, че Мъск се фокусира върху Twitter

Бивши служители посочиха, че активното участие на милиардера често води до допълнителна работа. Като например в случаите, когато шефът им „изиска промени по понякога произволни причини“.

Периодите, в които Мъск е по-пряко ангажиран в SpaceX, често оказват влияние върху процеса на наемане. Изпълнителният директор отказва одобрение за бъдещи кандидати или прави паузи, когато смята, че фирмата вече има достатъчно персонал.

Служителите на SpaceX си отдъхват, че Мъск се фокусира върху Twitter

Според New York Post докладът цитира един случай, в който Илон Мъск изисква от екипа, работещ върху пилотирания космически кораб “Crew Dragon” на SpaceX, да присъства на среща в събота и ги принуждава да поддържат предпочитания от него график за изстрелване. Твърди се, че директивата е „разтърсила“ служителите, които са искали да се съсредоточат върху безопасността.

Все пак предприемачът остава неразделна част от определянето на дългосрочната програма на SpaceX, като например целта да установи постоянна база на Марс.

Служителите на SpaceX си отдъхват, че Мъск се фокусира върху Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции