<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Twitter премахва...

Twitter на съд за неплатени наеми

05 Януари 2023
0 179

Twitter на съд за неплатени наеми – за това съобщава CNN. Компанията дължи 136 000 долара за един от офисите си в Сан Франциско. Това се случва след като Илон Мъск купи Twitter и взе решение да не плаща за наеми известно време.

В жалбата от миналата седмица компанията-наемодател е можела да поиска от съда да изгони Twitter. Но избрала да не го направи, което предполага, че наемодателят все още цени Twitter като наемател.

„Това, което Мъск прави, като не плаща наема, е сигнал, че той всъщност се интересува от предоговаряне на условията на договора за наем“. Това обяви адвокат Борнщайн, който има опит в подобни казуси.

Twitter на съд за неплатени наеми

Twitter освобождава още служители

Карл Тобиас, професор по право в университета в Ричмънд, каза, че делото е естествена последица от отказа на Мъск да плати.

„Съдебният спор е нормално и очаквано действие. То се случва обикновено, когато наемател има договор за наем и не плаща наем, изискван от този договор с наемодателя“, каза Тобиас. „Тези спорове често се уреждат, без да провокират съдебни спорове, за да се избегнат съдебни разходи и лоша реклама.“

Очаква се наемодателят да търси адвокатски хонорари в допълнение към неплатения наем. Това ще бъде допълнителна финансова тежест след края на съдебния процес.

Twitter на съд за неплатени наеми

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции