<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Роналдо дебю...

Младеж вкара най-далечната стрелба в мач от НБА (видео)

23 Януари 2023
0 193

Младеж вкара най-далечната стрелба в мач от НБА. Играчът на Мемфис “Гризлис” Заир Уилямс влезе във всички спортни новини с рядко постижение. 21-годишният баскетболист вкара най-далечната стрелба за сезона в мач от НБА. Освен това той подобри и рекорда за най-дълъг успешен шут в историята на Мемфис.

Младеж вкара най-далечната стрелба в мач от НБА (видео)

Уилямс нямаше много време да мисли при изтичащите секунди до края на третата четвърт. Отборът му стигна до добра защита срещу Финикс “Сънс” и топката попадна в крилото с около секунда до края на частта. Осъзнавайки деликатната ситуация, в която се намира, той директно изстреля топката по посока на противниковия кош. Разстоянието от мястото на стрелбата до целта официално бе 79 фута. Това е равно на 24,08 метра при дължина на игрището 28 метра.

ТВ водещ нападна отбор от НБА по време на мач (видео)

В историята на НБА са регистрирани само 6 стрелби от по-голямо разстояние. Лидер е бившият гард на Голдън Стейт и ЛА “Клипърс” Бейрън Дейвис, който с екипа на Шарлът зашива кош от 27,12 метра през 2001 г. В топ 3 е и Леброн Джеймс. Той има успешна стрелба от 25,3 метра от първия си престой в Кливланд “Кавалиърс” през 2007 г.

Стрелбите зад центъра не са рядкост в Лигата на извънземните. Преди няколко дни Стеф Къри успя да вкара такава в мач срещу Голдън Стейт “Уориърс”. Той е втори във вечната класация за вкарани шутове от собствената половина със 7 подобни стрелби. Лидер е Джамал Кроуфърд с 8 супер далечни стрелби за 19-те си години в НБА с екипа на 9 различни отбора.

Видео: DIEMAXTRA

ТийнейЗиарджър вкара най-далечната стрелба в мач от НБА (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции