<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=162533" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пускат на паз...

Булка захвърли букета в замяна на четири килограма лук

03 Февруари 2023
0 152

Филипинска булка реши да вземе букет от лук вместо цветя на сватбата си.
Той тежи около четири килограма. Идеята е в отговор на поскъпващите цени на кореноплодното в страната.

28-годишна Април Лика Биорей-Нобис от Бингаван, град Илоило, първоначално иска традиционния букет цветя, но след като вижда букет от лук в социалните медии, се “зарибява” и предлага идеята на своя младоженец Ервин Нобис, 35-годишен мъж от Естансия , Илоило.

Пред филипинската медия Iloilo Metropolitan Times, булката разказва, че цветята ще увехнат и ще бъдат изхвърлени. Затова иска да ги замени с лучен букет, който може да се изяде след сватбата.

Булка захвърли букета в замяна на четири килограма лук
RP Production/facebook

Техният сватбен агент прави онлайн поръчка за зарзавата, тъй като не е наличен в града. Чувал с лук пристига четири дни преди сватбения им ден и струва невероятните 8 000 песо ($148,54). Това се оказва по-евтино от цената на цветята, за които младоженците са заделили 15 000 песо ($278,52).

Младоженци дариха на болница пари, събрани от сватбата им (видео)

Цените на лука достигaт 600 песо ($11,14) за килограм на местните пазари, което е по-високо от минималната дневна заплата във Филипините.

Изданието The Guardian посочва липсата на хладилни складове, нарастващото търсене след пандемията и въздействието на природните бедствия, като някои от основните причини за нарастващите цени на лука.

Була захвърли букета в замяна на четири килограма лук

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции