<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=164061" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Павел Попанд...

Изключен от ГЕРБ бизнесмен строи “подпорна стена” на Панчаревското езеро

12 Февруари 2023
0 810

Изключен от ГЕРБ бизнесмен строи “подпорна стена” на Панчаревското езеро. За поредния абсурд на територията на Столична община разказва в свое разследване Вяра Николова от в.Сега. В документ, публикуван на сайта на район „Панчарево” пише, че достъпът до имота е осигурен чрез местен път. Оказва се обаче, че по кадастър това е път, а в действителност е 8-километрова велоалея, открита официално от Столична община през 2016 г. По проект тя е струвала 1 млн. и 800 000 лева. Освен това, от ноември 2021 г. преминаването по велоалеята е забранено заради опасност от падащи камъни. Срутището до днес така и не е укрепено.

Протестиращите и кметът на село Герман Маргаритка Станкова обвиняват за ситуацията е Столична община. Тя нито е променила статута на пътя, нито е укрепила срутището. 

Изключен от ГЕРБ бизнесмен строи &#8220;подпорна стена&#8221; на Панчаревското езеро

„Не може в чашката на езерото да има частен имот, който да е с право на строеж, който да ползва местен път, некоригиран от Столична община. Пътят ни е велоалея”, заяви Станкова.

Собственик на имота е бизнесменът Радослав Йовков. Името му нашумя преди години, когато ГЕРБ го изключи от партията след сигнал, че получавал субсидии за пасища, без да има животни. Той обаче твърди, че притежава голяма ферма за кози. Йовков имаше апетити и за строеж в Копривщица, но след протести, идеята беше замразена.

Бизнесменът заяви, че на брега на Панчарево, на терена на бившия ресторант „Баядерка”, няма да строи огромен хотел, а гребна база за състезатели с две постройки до 50 човека.

Цялото разследване гледайте тук:

Изключен от ГЕРБ бизнесмен строи “подпорна стена” на Панчаревското езеро

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции