<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166573" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Делото за смя...

Алек Болдуин ще може да завърши филма, при който бе убита Халина Хътчинс

24 Февруари 2023
0 104

Алек Болдуин ще може да завърши филма, при който бе убита Халина Хътчинс, съобщава CNBC.

Това реши съдът на поредно заседание, на което обвиняемият актьор и продуцент не се яви във видеовръзка. Болдуин пледира невинен за убийството на операторката по време на снимките на филма Rust.

Съдия Мери Марлоу постанови, че на обвиняемия ще бъде позволено да „има контакт с потенциални свидетели“, само ако това е свързано със завършването на филма и неговото популяризиране.

Намалиха обвиненията срещу Алек Болдуин

На продуцента и главен актьор в продукцията все пак ще бъде позвполено да работи с въпросните свидетели, но ще важи забрана да обсъжда с тях „въпросното произшествие“ или „съдържащите се факти или свидетели“, които биха били потенциално свидетелство по делото.

Алек Болдуин ще може да завърши филма, при който бе убита Халина Хътчинс
Фаталният инцидент отпреди година и половина

През октомври, 2021 година при репетиция на снимачна сцена от филма в Ню Мексико Алек Болдуин възпроизведе изстрел с пистолет, без да знае, че в него има боен патрон. Стрелбата уби на място оператрокатана филма Халина Хътчинс, а режисьорът Джоел Соуза бе ранен и откаран в болница.

Алек Болдуин говорил по телефона по време на инструкциите за безопасност на филма Rust

Прокуратурата в Санта Фе повдигна на Болдуин две обвинения за непредумишлено убийство. Той може да получи до пет години лишаване от свобода. За целта обаче, прокурорите трябва да докажат, че актьорът не просто е неглижирал ситуацията, а е проявил безразсъдство, ползвайки боен пистолет.

Според окръжния прокурор в деня на фаталния инцидент са извършени „не по-малко от дозина действия или пропуски от безразсъдство“. Като в това число не влиза самото взимане в ръка на оръжието.

Алек Болдуин ще може да завърши филма, при който бе убита Халина Хътчинс

Миналата седмица продуцентската компания обяви, че снимките на уестърна ще бъдат подновени идната пролет. Срещу продуцента и главен актьор е заведен и граждански иск от семейството на загиналата Хътчинс, посочва CNBC.

Алек Болдуин ще може да завърши филма, при който бе убита Халина Хътчинс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции