<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165085" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брюксел съди ...

Актьорът Георги Стайков заплашва да съди държавата заради неполучена пенсия по ТЕЛК (видео)

17 Февруари 2023
0 691

Актьорът Георги Стайков ще съди държавата заради неполучена пенсия по ТЕЛК. По негови думи ще бъде принуден да съди държавата, показва NOVA.

Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава. Ще има да ми плаща с лихви, защото ще я осъдя за милиони евро
Имам ТЕЛК решение от 20 януари 2020 г., което продължава три години. Все едно, че през тези три години ще ми поникнат нови крака. Имам и ново решение от 6 февруари 2023 г. Би трябвало да съм си получил парите, но не съм. И питам защо”, разкрива актьорът.

Депутатите решиха единодушно за помощта при ТЕЛК

Поради това, той разчита на близки и познати, които да му помагат.

„Второто решение гласи, че вече имам нужда и от чужда помощ. Ако разчитам само на 604 лв., не се живее, умира се прав. Не съм обаче само аз в това състояние”, коментира Стайков.

Актьорът Георги Стайков заплашва да съди държавата заради неполучена пенсия по ТЕЛК (видео)
bulphoto

Проблемният казус с отпускането на пари по ТЕЛК все още продължава, въпреки че в края на януари са приети промени, които уреждат правата на хората с увреждания. Много от тях, включително и Георги Стайков, продължават да не получават инвалидните си пенсии, поради пропуски в административния процес.

Актьорът Георги Стайков ще съди държавата заради неполучена пенсия по ТЕЛК

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции