<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165818" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Експерт ще ан...

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете

21 Февруари 2023
0 8059

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете, съобщи Rodopi24. Лидерът на Дост е получил исхемичен инсулт и е настанен за лечение в болницата в Момчилград. Това се посочва в документ, изпратен от лечебното заведение.

Местан трябваше да се яви на заседание на съда в Кърджали във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. От негова страна е постъпило искане за отлагане на делото.

Лютви Местан се отказа от адвокатите си, ще се защитава сам в съда

Съдът уважи искането на единия от обвиняемите по делото и насрочи следващо заседание за 28 март.

Процесът вече навлиза във финален етап, след като комплексната автотехническа експертиза е готова, а страните са запознати с нея.

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете

Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед са обвинени за катастрофата на главния път Кърджали – Маказа, станала през април 2019 година. Свидетелите по делото са изслушани и предстои съдът да се произнесе.

Неявяването на бащата

Междувременно и след поисканото отлагане, районната прокуратура поиска да се вземе мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“спрямо Ахмед, който не се яви в залата без да е посочил основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска пределите на страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканиета бяха отхвърлени.

Местан получи инсулт точно преди делото за катастрофата, при която загина дете

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции