<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Английски на...

Актьорът Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния театър

09 Март 2023
0 2006

Актьорът Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния театър с пост във Facebook.

В публикацията му четем, че „след почти 15 години като актьор на свободна практика и след дълго обмисляне“ вече може да каже, че част от щатната трупа на Народния театър „Иван Вазов“. Карамазов, който бе една от младите звезди на първата ни сцена наред, сподели, че през тези години е получавал много предложения да се завърне. Но не е виждал да се задава „интересна творческа посока както за актьорите, така и за арителите. Сега, с появата в афиша наимена като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас, той вижда такава. Както и потенциал за световния театър да се качи на българска сцена.

Морфов е дисциплинарно уволнен от Народния театър

„Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща“, пише още Карамазов.

Уволнението на Морфов и подкрепа за Василев

Постът му идва седмица след кулминацията на скандала с уволнението на Александър Морфов като главен режисьор на театъра. Той започна с назначаването на близката до Ахмед Доган Велислава Кръстева за PR и емоционалната реакция на Морфов, който надраска с флумастер вратата на кабинета ѝ.

Народният театър твърди, че Морфов не се е справял с работата като главен режисьор

Карамазов взе страна още в началото на конфликта между Морфов и директора на театъра Васил Василев, припомня Булевард България. Тогава той каза, че зрителите не се интересували кой е в администрацията на театъра и се възмути от намесата на тогавашния министър на културата Велислав Минеков. Също така той се застъпи за директора, като се мотивира с повишението на заплатите в трупата.

Актьорът Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния театър

Александър Морфов: Хидрата се е впила в държавата и смуче кръвта на нормалните хора (видео)

„И кое е по важното? Актьорите на първия театър в България да се чувстват за първи път оценени финансово, да живеят по-добре и да могат да си гледат семействата или че в театъра е назначен човек, който има неугодно за някой хора минало. Не се говори за всички други позитивни неща, които се случват в момента в Народния театър“, каза той тогава. А ето, че днес вече е станал част от екипа на Василев.

Актьорът Владо Карамазов обяви, че се връща на щат в Народния театър

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции