<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168354" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Kамен Донев с ...

9 месеца след изтичане на мандата му, Кошлуков все така не подава оставка

07 Март 2023
2 111

9 месеца след изтичане на мандата му, Кошлуков все така не подава оставка, пише „Дневник“.

9 месеца след изтичане на мандата му, Кошлуков все така не подава оставка
БулФото

По време на извънредно заседание на Съвета за електронни медии (СЕМ) Пролет Велкова отправи поредно искане към изпълняващия длъжността директор на БНТ Емил Кошлуков. Но той отново отказа. Докладът за дейността на националната телевизия бе приет с три гласа „за“ и два „въздържал се“. Този път обаче всички членове на регулатора поздравиха по-голямата част от работата на медията.

Кошлуков да отстъпи поста до избора на нов шеф на БНТ, предложи член на СЕМ

Положителната оценка заслужиха специалното отразяване на годишнината от началото на руската агресия в Украйна. Похвалено бе и новото младежко предаване, както и студиата за Световното първенство по футбол в Катар.

Имаше и критики обаче, като например липсата на повече разследваща журналистика. Такива си спечели и филмът „Ботев“ на режисьора Максим Генчев, за който самият ИД нарече „посредствен“. Дискусии предизвика също рубриката на проф. Петър Стоянович в предаването на Георги Любенов, както и сериалът „Войната на буквите“.

Делото

Делото за смяната на Кошлуков се отложи за пореден път

Процесът срещу миналогодишното решение на СЕМ да не избере нов генерален директор на БНТ не може да започне повече от шест месеца заради процедурни хватки. Забавянето позволява на Емил Кошлуков да продължава да стои начело на обществената телевизия, въпреки че мандатът му изтече през юли м. г. Адвокатът на Кошлуков – Георги Костолов, не се яви вчера при поредния опит на Административния съд – София област (АССО) да даде ход на делото. Вместо това Костолов изпрати уведомление, че е болен и иска отлагане на заседанието.

9 месеца след изтичане на мандата му, Кошлуков все така не подава оставка

Делото бе заведено от Ирина Величкова, участник в миналогодишния неуспешен конкурс пред СЕМ. В конкура, освен Кошлуков и Величкова, участваха още Сашо Йовков, Сашо Диков, Василена Матакева, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. Тогава членовете на СЕМ заявиха по различни причини, че няма да подкрепят нито един от участниците в надпреварата. Така те максимално затрудниха избора на нов шеф на БНТ.

Кошлуков с най-слаб резултат – остава директор на БНТ (видео)

Изпълняващият длъжността генерален директор на БНТ вероятно ще остане неопределено време на поста.

9 месеца след изтичане на мандата му, Кошлуков все така не подава оставка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции