<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169187" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българска сл...

МВР пази подробностите за „Хемус“ в тайна, за да няма нови избягали в Дубай (видео)

11 Март 2023
0 402

МВР пази подробностите за „Хемус“ в тайна, за да няма нови избягали в Дубай.

Предстоят нови обвинения за изчезналите пари. По случая с магистрала „Хемус“ вече има образувани две досъдебни производства, като само по едното са привлечени девет души. Това заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров в интервю за NOVA.

„Т.е. вече се касае не само за социално слабото лице или това, което физически е взело парите, а за хора в йерархията на тази група, които са установени. Разследването е в Софийската градска прокуратура. Другото производство е за пране на пари и също е в напреднала фаза. Предстоят повдигане на обвинения и по него. Не искам да изпадам в подробности, защото натоварването в посока Дубай ще се увеличи още повече. Честа практика е лица със значителни материални възможности да потеглят в тази посока. За да не се засилват тези тенденции, няма да разкривам подробности”, каза главният секретар на МВР.

МВР пази подробностите за „Хемус“ в тайна, за да няма нови избягали в Дубай  (видео)

“Господарите” питат ГЕРБ за съдебната реформа, кюлчетата и АМ “Хемус” (видео)

В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс и той не е ползван по предназначение. Не е изключено в следващите дни да има „реализации в различни направления”, обясни Тодоров. Той допълни, че непрекъснато се работи в сферата на строителството. Има преписки и сигнали, които активно се проверяват. Събира се необходимата информация за извършени злоупотреби в строителни обекти.

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ “Хемус” са отивали в ГЕРБ (видео)

Главният секретар на МВР допълни, че органите на реда разполагат с информация за злоупотреби със средства за строителство на язовири, пътища, жп инфраструктура.

„Има хора с икономически възможности, които стоят в основата на тези фирми”, допълни гл. ком. Тодоров.

Коментарът му идва в края на седмица, в която шефът на “Хидрострой” Велико Желев беше задържан, макар и не заради нарушения в строителството и подозрения за пренасочване на пари от инфраструктурни обекти в други посоки.

Задържането е по сигнал на негов бивш служител. Разследването е за нанесена на мъжа лека телесна повреда и принуда.

МВР пази подробностите за „Хемус“ в тайна, за да няма нови избягали в Дубай  (видео)

Велико Желев заведе журналисти на инспекция (видео и снимки)

За изборите и купения вот

МВР проверява над 180 сигнала за изборни престъпления.

„Очакванията ни са, че връщането на хартиената бюлетина ще даде допълнителни възможности на занимаващите се с изборни манипулации да се възползват от това. Ето защо ние сме подготвени. Хвърляме усилия и сме създали организация за борба с купения вот – имаме имейл и открита телефонна линия”, подчерта гл. ком. Тодоров.

Вече има и образувани досъдебни производства. Има и задържани, а наблюдаваният контингент се занимава и с други видове престъпна дейност.

В битката с престъпленията, свързани с изборите, вероятно ще влязат и униформени, които сега са заети с охраната на границата ни. Те ще бъдат заместени от служители на Министерството на отбраната.

МВР пази подробностите за „Хемус“ в тайна, за да няма нови избягали в Дубай

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции