<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151662" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИзСпортен Св...

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ “Хемус” са отивали в ГЕРБ (видео)

21 Ноември 2022
0 440

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ “Хемус” са отивали в ГЕРБ, стана ясно от негово изказване в ефира на NOVA.

Коментарът на Рашков дойде в отговор на въпрос, че партията на Бойко Борисов го съди за 100 000 лв. за изказване, че пари за автомагистрала “Хемус” са отивали в партийните каси.

“Готов съм да представя документи”

“Аз не се притеснявам от това. Когато дойде време, съм готов включително и да представя някои документи, в които това е видно. Не мога да се откажа от това, което съм прочел и това, което съм казал, е че съм възприел тази информация по определен начин. Ще ги изчакам да се налудуват и когато му дойде времето, ще кажа. Донякъде е и оперативна информация, която се съдържа в някои материали. Освен това хората са живи и здрави. Има доказателства за доказателства на онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми. Парите са стигнали до кухи фирми, от там до лица, които са ги плзави не за строеж на АМ “Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София”, каза Рашков.

Той отговори иронично на твърдението от ГЕРБ, че са станали жертви на неговото изказване.

“Сигурно са изпитали болка, страдание”, каза Рашков.

Бившият вътрешен министър коментира и иска за 27 000 лв., зареден от Борисов по повод изказване, че парите за строеж на “Хемус” са минали през определена банка, с която Борисов е имал общи фирми.

Рашков посочи, че не е очаквал такава дребнавост от Борисов.

“Изглежда са се поопразнили чекмеджетата и сега ще търси възможност с такива искови молби срещу конкретни лица …”, каза той.

Рашков коментира и думите на Бойко Борисов, че ГЕРБ ще подадат сигнал до ДАНС, МВР и ЕК за меморандума с Gemcorp отново през призмата на магистрала “Хемус”.

“Може би по-точно ще отговорят колегите, представители на предишното правителство на г-н Петков. Това не е проблем отдавна. За мен „Джемкорп” (Gemcorp) не е проблем. Проблем е АМ „Хемус”. Това ще го повтарям непрекъснато докато не се намери решение. Какво е отношението на ГЕРБ към получените от около 20 фирми близо милиард и 200 милион лева, без да се строи вече две години?”, попита Рашков.

“Гласувам с машина”

“Гласувам с машина. Гласувал съм много пъти с бюлетина. Но предпочитам съвременните методи. Дали от Южна или от Северна Америка е машината – тя ограничава субективния фактор в гласуването”, каза още Бойко Рашков.

Той показа хартиени протоколи от предишни избори, на които се е гласувало само с бюлетина, които изглеждаха доста надраскани.

“Едно дете в 4-ти или 5-ти клас би написало по-прегледно такива документи, от които зависи често пъти бъдещето на цялата държава”, коментира той.

И допълни – “Това искат сега да стане масовата практика отново. Такъв да бъде документът, който да отчете вота на българските граждани. Връщат ни към някаква допотопна форма на гласуване, която не съответства на това, което ние искаме да сме като държава”.

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ &#8220;Хемус&#8221; са отивали в ГЕРБ (видео)

Отложиха делото на ГЕРБ срещу Рашков за догодина

По думите му ДПС в момента се чуди как да представи аргументи защо така агресивно се включи в смяната на начина, по който да гласува българският гражданин.

“Те и преди промяната правеха всичко възможно – независимо откъде са машините – техните избиратели да приложат и формата с хартиената бюлетина. На последните избори в Кърджали разбрах с изненада, че е имало 42 подвижни избирателни секции. Тоест те са направили всичко възможно да разболеят и здравите, за да минат и да гласуват с хартиена бюлетина”. Това каза бившият вътрешен министър.

Запитан директно дали смята, че ГЕРБ, БСП и ДПС са се разбрали за съвместно управление, Рашков се позова на думите на лидерите им, които твърдят, че това не би било възможно.

“От самото начало, когато се формира парламентът, смятах че много трудно ще се състави правителство. Стъпката на БСП за връщане на хартиената бюлетина, за мен стана ясно, че тази партия ще даде възможност на другите две системни партии да боравят умело с хартиената бюлетина, както са боравили умело”, каза бившият вътрешен министър в коментар за актуалната политическа обстановка.

За мигрантския натиск

Относно мигрантския натиск Рашков показа документ за мигранския натиск по времето на управлението на ГЕРБ.

“Борисов изрече една огромна лъжа. Това, което той твърди, както и доверената представителка на парламентарната му група (Десислава Атанасова), не е вярно – че по време на тяхното управление не е имало мигрантски натиск”, каза Рашков.

“Направено е едно псевдо-съоръжение, което не може да възпрепятства. Никой не се беше грижил за оградата от момента на нейното изграждане до октомври 2021 г. Това е документирано и в акт на парламента, че се отделят 5 млн. лв. за оградата”, подкрепи думите си той.

Рашков твърди, че разполага с документи, доказващи, че пари за АМ “Хемус” са отивали в ГЕРБ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции