<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169247" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявиха живе...

Захарова призна за “битка сред руския елит”

12 Март 2023
0 827

Говорителката на руското външно министерство призна за “битка сред руския елит”. Това  коментира американският Институт за изследване на войната в материал за руската настъпателна кампания.

Мария Захарова потвърждава, че има борби във вътрешния кръг на Кремъл. Признава също, че Кремъл е отстъпил централизиран контрол върху руското информационно пространство. А руският президент Владимир Путин очевидно не може лесно да го поправи.

Темата е коментирана по време на форум за практическите и технологични аспекти на информационната и когнитивната война в съвременните реалности. Срещата е проведена в Москва на 11 март. Във форума са участвали руски журналисти, академици и поддръжници на Новоросия.

По време на панелна дискусия Захарова е заявила, че Кремъл не може да възпроизведе сталинисткия подход за създаване на модерен еквивалент на съветското информационно бюро за централен контрол на вътрешното информационно пространство на Русия поради битка между неуточнени кремълски „елити“.

Захарова призна за &#8220;битка сред руския елит&#8221;
Снимка: iStock

Изявлението на Захарова подкрепя няколко от дългогодишните оценки на Института за изследване на войната за влошаващия се режим на Кремъл и динамиката на контрола върху информационното пространство. Сред тях, че в Кремъл има вътрешни борби между ключови членове на вътрешния кръг на Путин. И още, че Путин до голяма степен е отстъпил руското информационно пространство с течение на времето. Очевидно руският президент в момента не е в състояние да предприеме решителни действия, за да си върне контрола над руското информационно пространство.

Русия ще изгони западните репортери, ако YouTube продължава да блокира брифингите ѝ

Не е ясно защо Захарова, която е опитен високопоставен говорител, би признала открито тези проблеми в публична среда.

Говорителката на руското външно министерство призна за “битка сред руския елит”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции