<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170675" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сеул готви 69-...

Илон Мъск и Граймс бяха принудени да сменят името на сина си X Æ A-12

20 Март 2023
0 1143

Илон Мъск и Граймс бяха принудени да сменят името на сина си X Æ A-12, съобщава 9gag.

Бившата двойка се сдоби с първия си син през май 2020 г., след като се срещаха две години. Канадската певица, чието истинско име е Клер Елиз Баучер, и милиардерът наистина направиха всичко възможно, за да гарантират, че детето ще има име като никой друг.

Граймс твърди, че бебето ѝ X Æ A-XII Мъск обича радикално изкуство и гледа “Апокалипсис сега”

За съжаление, калифорнийските закони не им позволиха да запазят първоначалното предложение. Така че двойката трябваше да заобиколи правилата и леко да промени името, за да се съобрази с държавния закон.

Името на бебето първо бе X Æ A-12, което се произнася Екс Аш Ей Туелв (Ex Ash A Twelve).

Граймс отдели време, за да обясни мотивите си да избере всички различни елементи в името на сина си.

В туит, публикуван по това време, певицата каза, че тя и Мъск са включили X за неизвестната променлива и A-12 заради любимия си самолет.

„Æ е елфическият знак за Ai (любов и/или изкуствен интелект)“, написа тя.

„A-12 = предшественик на SR-17 (нашият любим самолет). Без оръжия, без защита, само скорост. Страхотен в битка, но без насилие. (A=Archangel, любимата ми песен).“

Илон Мъск и Граймс бяха принудени да сменят името на сина си X Æ A-12

Няколко седмици след раждането на изпълнителката потвърди в профила си в Instagram, че тя и Мъск трябва да се отърват от арабските цифри. Докато A-12 трябваше да изчезне, родителите решиха да използват вместо това римски цифри. Така че официалното име на бебето беше променено на X Æ A-Xii.

Когато беше попитана от фенове за новото име, Граймс каза, че го харесва повече с римски числа вместо арабските, които първоначално са използвали.

По онова време семейният адвокат Дейвид Глас обясни защо оригиналният псевдоним, макар и технически законен, нямаше вероятност да бъде приет от държавата.

„В Калифорния можете да използвате само 26-те знака на английски език в името на вашето бебе“, каза той пред People през май 2020 г.

„По този начин не можете да имате числа, римски цифри, ударения, умлаути или други символи или емотикони. Въпреки че апострофът за име като „О’Конър“ е приемлив.

„Те имат възможност да обжалват отхвърлянето на молбата за удостоверение за раждане. Но е малко вероятно тя да бъде удовлетворена, защото отново Калифорния… се бори с използването на символи.“

Заглавна снимка: Grimes – Instagram, Elon Musk – Wikipedia, The Royal Society

Илон Мъск и Граймс бяха принудени да сменят името на сина си X Æ A-12

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции