<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170878" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съботни разг...

Футболист от родната Б група излиза срещу Меси

21 Март 2023
0 174

Футболист от родната Б група излиза срещу Меси. Това е Мартин Моран, който е повикан от родната си Панама. Тимът ще се изправи срещу Световния шампион Аржентина в контролен мач на “Ел Монументал”. Именно този сблъсък счупи всички рекорди за най-голям интерес от страна на медиите. Освен Моран, още един играч от родния елит ще мери сили срещу Меси.

Футболист от родната Б група излиза срещу Меси
Снимка: Етър Велико Търново

Моран е на 21 години и в момента се състезава за “Етър” Велико Търново в родната Втора лига. Той е един от шестимата футболисти, играещи в чуждестранни клубове, които са повикани в представителния тим на Панама. Останалите 14 са от местното първенство. Освен него, защитникът на “Левски” Хосе Кордоба също ще е част от състава.

Лудост: Над 1 милион души чакат на опашка за мач на Аржентина

Първият мач на “гаучосите” като световни шампиони предизвика небивал интерес у привържениците. Побиращото над 80 000 зрители съоръжение бе разпродадено онлайн за броени минути. Интересът от страна на медиите също огромен. По информация на организаторите, те са получили над 130 000 заявки от различни медии за акредитиране. Дори и стадионът да бъде пълен само и единствено с журналисти, тези, останали без акредитации, ще бъдат около 50 000 души. Най-много заявки има от Аржентина, но не са малко и тези от Бразилия, Уругвай и Франция.

Общо 19 футболисти от efbet Лига са повикани да представят националните си отбори. За българския национален отбор пък 14 футболисти играят в родното първенство. Най-много представители имат “Лудогорец” и ЦСКА 1948 – по трима. По двама играчи има от “Левски” и ЦСКА-София. Мачовете срещу Черна гора и Унгария са съответно на 24. и 27. март.

Футболист от родната Б група излиза срещу Меси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции