<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171197" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Eто какво ще с...

Виетнам става новият Китай за САЩ

22 Март 2023
0 220

Гигантите Boeing и Netflix са сред десетките американски компании, отправили се на най-голямата щатска бизнес мисия във Виетнам досега. Всички те проучват възможностите за по-дълбоко навлизане в бързо развиващата се икономика, която се очертава като потенциална алтернатива на Китай, пише Булевард България.

Бизнес делегацията е организирана от Бизнес съвета на САЩ и АСЕАН. Според тях в нея са се включили висши мениджъри от 52 американски фирми.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам (видео)

Партньорството с Boeing

Самолетната компания инвестира в сътрудничеството с организации в областта на производството, инфраструктурата, инженерните услуги, авиационната безопасност, устойчивостта, научните изследвания и технологиите, обучението и развитието на уменията.

Netflix

Стрийминг услугата на Netflix е достъпна за зрителите във Виетнам, въпреки че компанията няма пряко присъствие там. Но това изглежда може да се промени скоро. По непотвърдена информация на Reuters доставчикът планира да открие първия си офис в страната. Netflix обаче отказва коментар.

Виетнам става новият Китай за САЩ
iStock
Растежът и рисковете пред Виетнам

Пред страната с население от 97 млн. души обаче се изправят и рискове. Те са свързани с последиците от забавянето на икономическия растеж. Като една от най-зависимите от търговията икономики в света, Виетнам ще бъде сред „най-засегнатите от по-нататъшната слабост на глобалното търсене“, пише Capital Economics.

Виетнамец си отгледа почти 5 метрова раста за 80 години без да се подстригва (снимки)

В неотдавнашна бележка Oxford Economics прогнозира, че растежът на БВП на страната ще се забави до 4,2 % през 2023 г., позовавайки се на „слабите перспективи на глобалните ѝ търговски партньори и нарастващите финансови рискове“.

Виетнам става новият Китай за САЩ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции