<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десислава Ив...

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам (видео)

19 Ноември 2021
0 4389

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам, пише.

Полицията във Виетнам привика майстор на телешко варено, който публикувал видео, в което подражава на легендарния турски майстор на пържолите. Акцията е станала броени дни, след като висш държавник на страната бе заснет да похапва от златните пържоли за 1400 паунда на Нусрет Гьокче в ресторанта му в Лондон.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам (видео)

Видеото показва Буи Туан Лам да имитира движенията на Сол Бей, докато поръсва със сол вареното или реже лук на кръгчета. 38-годишният готвач от виетнамския град Дананг отрича да се е подигравал с който и да било. Той настоява, че всичко е било просто шега, целяща да рекламира заведението му.

1400 паунда за стек, инжектирани бургери и рязане със саби – шоуто на Сол Бей (видео)

“Откакто постнах видеото, заведението ми стана по-посещавано от клиенти”, признава Туан Лам. И допълва, че не е на ясно дали привикването му в полицията е заради видеото.

Видеото с виетнамския министър

Случаят стана скоро след като Сол Бей разпространи свое видео, в което храни от ръка висш член на комунистическата партия на Виетнам с порция tomahawk, увита в злато. Кадрите от ресторанта на турчина в Лондон предизвикаха гневни реакции в мрежата.

Клиенти на Сол Бей се оплакаха, че са били изгонени от ресторанта в Лондон, докато все още им сервирали храната

Виетнамската полиция рутинно привиква различни граждански активисти и критици на властта на управляващата комунистическа партия. Лам, който и друг път е викан в участъка, твърди, че повод тогава е бил негов пост във Facebook, с който издигал глас за “по-справедливо общество”. И тогава полицаите не му обяснили за какво е извикан.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам

Оригиналното видео на Сол Бей, в което той дава храна в устата на министъра на обществената сигурност на Виетнам, вече е свалено от мрежата TikTok. Копия на “компромата” са били премахнати и от други социални мрежи заради нарушаване на “стандартите на обшността”.

Имитатор на Сол Бей беше арестуван от полицията във Виетнам

Източник: DailyMail

Видео: VIVAVIDEO

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции