<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171286" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майк Тайсън с...

Българин със синдром на Даун с медал на силен американски турнир

23 Март 2023
0 729

Българин със синдром на Даун с медал на силен американски турнир. Емилиян Костадинов се пребори за сребърното отличие в многобоя на спортната гимнастика. Надпреварата е най-престижната, организирана за американски спортисти с въпросното заболяване. Тази година тя се провежда в Аржентина. В нея участват атлети от 11 държави. Те се надпреварват в 9 вида спорт.

Българин със синдром на Даун с медал на силен американски турнир
Снимка: БФГ

Отличието на Костадинов е в комплексното класиране в многобоя, съдържащ шест дисциплини. Сребърният медал е най-доброто представяне за български спортист на тези игри. От Българската федерация по гимнастика и от Федерацията по адаптирана физическа подготовка изразиха своята благодарност чрез пост в социалните мрежи:

Българин стана шампион на Русия по спортна гимнастика (видео)

Емилиян Костадинов спечели сребърен медал в шестобоя от турнира по спортна гимнастика в най-голямото първенство на САЩ за хора със Синдром на Даун. Надпреварата се провежда в Аржентина и в нея участват спортисти от 11 държави, които се борят за отличията в 9 спорта.

Този голям успех се дължи на Георги Валентинов Георгиев, който даде възможността спортистите със Синдром на Даун да се подготвят с квалифицирани треньори, в най-добрите спортни бази в София.

През последните месеци Емилиян Костадинов работи залата на Национална спортна база

“Г. С. Раковски” с треньорите Здравко Куртев и Даниел Алексиев.

Благодарим на Българска федерация по гимнастика, на Красимир Дунев, на Йордан Йовчев и на треньорите Даниел Алексиев и Здравко Куртев” , написаха в социалните мрежи от Федерацията за Адаптирана физическа подготовка след състезанието.

Българин със синдром на Даун с медал на силен американски турнир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции