<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171452" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Садисти от ру...

58-годишна бежанка от Украйна избра да роди втората си дъщеря у нас (видео)

23 Март 2023
0 1504

58-годишна бежанка от Украйна избра да роди втората си дъщеря у нас. Балерината Валерия Яротская пристигнала у нас през септември. Избягала от войната, за да осигури спокойствие на себе си и бъдещото си дете, което ще се появи на бял свят в петък в бургаска болница.

След приключването на кариерата си и до началото на войната Валерия е работила в балетна школа, за да предаде на подрастващите таланти своите умения.

В Киев оставила голямата си дъщеря – на 25 години, писателка.

58-годишна бежанка от Украйна избра да роди втората си дъщеря у нас (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Едва 4% от украинските бежанци са останали в България (видео)

„Аз много обичам България, много обичам Черно море. Много обичам хората, с които имах щастието да се запозная – българи и не само българи”, разказва Валерия Яротская пред NOVA.

През всичките 7 месеца у нас е била под строго лекарство наблюдение. Разказва, че се чувства прекрасно.

“Когато вземах голямата си дъщеря от родилния дом преди 25 години, си казах, че искам второ дете. И ето, 25 години бях в очакване на второто си дете, втората си дъщеря и затова детето ми е много, много желано. Не считам, че има ранни или късни деца. Аз мисля, че всяко дете идва тогава, когато му дойде времето да види този свят и да се срещне със своята майка”, обяснява Валерия.

58-годишна бежанка от Украйна избра да роди втората си дъщеря у нас (видео)
Снимка: iStock

Иска да кръсти втората си дъщеря Виктория. Като Победа.

„Мисля, че в края на тази година най-после моята страна ще победи в тази ужасна война”, допълва Яротская.

От началото на войната в България са влезли 1 116 000 украинци. По данни на МВР страната са напуснали 1 065 000 граждани. Тоест 50 622 украински граждани са останали в България. Цифрата е динамична, тъй като всеки ден постъпват нови украински граждани в страната, които търсят временна закрила, коментира през февруари зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Димитър Киров в ефира на „Твоят ден“.

58-годишна бежанка от Украйна избра да роди втората си дъщеря у нас (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции