<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171674" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Яйцата продъ...

Русофили спретнаха “историческа” викторина с награди от Митрофанова

25 Март 2023
0 361

Русофили спретнаха “историческа” викторина с награди от Митрофанова. За това разказва “Булевард България“.

Младежи от няколко училища в страната са премерили знания в общнонационална “викторина” с русофилски и пропагандни нюанси. Инициативата е подкрепена от Руското посолство в България.

Тя обаче явно е съгласувана и с Министерството на образованието. Участието на ведомството личи от публикувани обявления за “състезанието” в сайтовете на поне две Регионални управления на образованието.

Елитна варненска гимназия се превърна в подиум за проруска пропаганда

Русофили спретнаха &#8220;историческа&#8221; викторина с награди от Митрофанова

С въпроси за Руско-турската война и Освобождението най-подготвените от участвалите ученици са получили награди, връчени специално от… посланичката на Москва в София Елеонора Митрофанова, отбелязва още медията.

А самата викторина е представена като “Игнатиевска интелектуална игра”. Една от целите ѝ е утвърждаването и съхраняването на “историческата истина и памет” за българо-руските отношения. 

Конкурсът е бил национален и в него са могли да се включат всички училища от страната.

В инициативата е замесен също Синдикатът на българските учители (СБУ), а Регионални управления на образованието (РУО) са изпратили уведомителни писма до директорите на училища за провеждането на състезанието.

Според “Булевард България” това не е първият път, в който се провежда състезанието с проруска насоченост. Онлайн архиви показват, че е имало издание и през 2019 г.

Русофили спретнаха “историческа” викторина с награди от Митрофанова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции