<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Демерджиев: С...

МВР обвини директорите, които разпуснаха учениците си заради бомбените заплахи (видео)

04 Април 2023
0 111

МВР обвини директорите, които разпуснаха учениците си заради бомбените заплахи, предаде NOVA.

Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи днес, са в нарушение. Това заяви главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров.

„При следващ подобен случай ще бъде търсена административна отговорност”, уточни Тодоров.

„От 31 март, съгласно заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, има въведена нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли. Съгласно нея решение се взима от МВР, а не от директорите на училищата”, поясни главният секретар. 

МВР обвини директорите, които разпуснаха учениците си заради бомбените заплахи (видео)
Скрийншот/ NOVA

„Още сутринта, при получаването на имейла, дадох разпореждане да не се спират учебните занятия, тъй като самото съобщение беше анализирано и се прецени, че няма някаква опасност. Впоследствие, ако в нарушение на разпреденото и отбелязаното в процедурата, директорите на училищата спрат самоволно учебните занятия, ще им бъде търсена административна отговорност за неизпълнение на полицейско разпореждане”, допълни Тодоров.

Полицията оставила училищата сами да решат как да реагират на бомбените заплахи (видео)

Главният секретар е разпоредил до края на деня всички директори да бъдат запознати отново с процедурата и да се подпишат под нея.

МВР обвини директорите, които разпуснаха учениците си заради бомбените заплахи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции