<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=174571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водата в 10 се...

Стана ясна причината за натравянето на децата в Петрич

10 Април 2023
0 305

Стана ясна причината за натравянето на децата в Петрич, предаде NOVA.

Миналата седмица 13 деца от Петрич бяха хоспитализирани заради хранително натравяне от училищен обяд. Оказва се, че причината за натравянето е вторично замърсяване на храната със стрептококови бактерии от персонала.

Стана ясна причината за натравянето на децата в Петрич
Снимка: iStock

Това стана ясно след изследване от РЗИ и ОДБХ Благоевград. Учениците бяха приети в болница с болки в стомаха, гадене и общо стомашно неразположение. 

Хоспитализираха десетки деца с хранително натравяне заради училищен обяд (видео)

“Взети са проби от сурово, неразопаковано пилешко месо от производителя от същата партида, от която е било вложено в пилето с ориз. В суровото пилешко няма отклонения от получения резултат от лабораторния анализ. Отклонения са установени в сготвеното пиле с ориз. В него е констатирано наличието на стафилококова бактерия, открита като носителство в персонала”, съобщават от РЗИ и ОДБХ.

Обектът на фирмата, която зарежда училището с кетъринг, остава затворен до второ нареждане. Предстои неколкократно основно почистване и дезинфекция на обекта, посудата, и лечение и доказване на здравния статус на персонала, преди да бъде отново отворен.

Наличните разопаковани храни в обекта ще бъдат унищожени, тъй като са били в контакти с персонала. На бизнес оператора ще бъдат наложени санкции, съгласно Закона за храните.

Стана ясна причината за натравянето на децата в Петрич

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции