<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171882" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

Учени откриха, че познат и евтин зеленчук удължава живота с години

27 Март 2023
0 1402

Учени откриха, че познат и евтин зеленчук удължава живота с години. Проведено е дори специално научно изследване, което доказва това.

До какво води гледането на ТикТок видеа?

Учени откриха, че познат и евтин зеленчук удължава живота с години

Става дума за марулята. Хората често я използват в любимите си ястия. Но не всеки знае колко полезна може да бъде тя за тялото. Този зелен зеленчук може да предложи ключа към дълголетието поради няколко от своите ползи за здравето.

Изследване

Изследванията показват, че витамините А, Е и К, открити в марулята, могат да помогнат за намаляване на възпалението. Препоръчително е да добавите около две чаши сурови листни зеленчуци към ежедневната си диета.

Защита на сърцето

Марулята е източник на фолат, витамин В, който помага за превръщането на хомоцистеина в метионин. Хомоцистеинът може да увреди кръвоносните съдове и да доведе до натрупване на плака. По този начин уврежда сърцето, показват научни статии.

Понижаване на кръвното налягане и борба с “лошия” холестерол

Проучванията показват, че марулята съдържа калий, който понижава кръвното налягане и предотвратява сърдечните заболявания. Консумацията на маруля може също да повиши нивата на HDL (“добрия“) холестерол и да понижи нивата на LDL (“лошия“) холестерол. Следователно добавянето на маруля към ежедневната ви диета може да бъде полезно за вашето здраве.

Учени откриха, че познат и евтин зеленчук удължава живота с години

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции