<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176363" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Метеорологич...

Испанка прекара 500 дни под земята, искала да си дочете книгата

21 Април 2023
0 632

Испанка прекара 500 дни под земята, искала да си дочете книгата. Беатрис Фламини започва своето предизвикателство на 20 ноември 2021 г. в пещера в близост до Гранада.

Сръбски отшелник сe ваксинира срещу Covid-19 и се върна да живее в пещерата си (снимки)

„Когато влязоха да ме вземат, аз спях. Помислих, че нещо се е случило. Казах: „Вече? Със сигурност не. Не бях довършила книгата си“, споделя тя пред NBC News.

Фламини започва своето предизвикателство на 20 ноември 2021 г. Преди избухването на войната в Украйна, края на изискването за маска срещу COVID-19 в Испания и смъртта на британската кралица Елизабет II.

Екипът за поддръжка на Фламини споделя, че тя е счупила световен рекорд за най-дълго време, прекарано в пещера в експеримент, наблюдаван от учени, изучаващи човешкия ум.

На въпроса дали някога е мислила да натисне паник бутона или да напусне пещерата, Фламини отговаря, че всъщност изобщо не е искала да излиза. Цялото това време тя прекарва в упражнения, рисуване и плетене на вълнени шапки, както и в четене на 60 книги и изпиване на 220 галона вода.

Испанка прекара 500 дни под земята, искала да си дочете книгата
снимка: Facebook/Sky News

В началото е брояла дните.

„На 65-ия ден спрях да броя и загубих представа за времето“, споделя Фламини. „Трябва да останете наясно с чувствата си. Ако се страхувате, това е нещо естествено, но никога не позволявайте на паниката да навлезе във Вас и да Ви парализира.“

Екипът й не е имал право да се свързва с нея при каквито и да било обстоятелства, дори и за семейна смърт. „Ако няма комуникация, то няма комуникация, независимо от обстоятелствата. Хората, които ме познават, знаят и уважават това мое решение”, споделя тя.

Испанката Фламини е наблюдавана от група психолози, изследователи, специалисти по пещери и треньори, търсещи как социалната изолация и дезориентацията могат да повлияят на времето, мозъчните модели и съня.

Книгата на рекордите на Гинес присъжда рекорда за „най-дълго оцелели в капан под земята“ на 33 чилийски и боливийски миньори. Те прекарват 69 дни през 2010 година, в мина, на 2257 фута, в капан.

Все още не е потвърдено дали има отделен рекорд за доброволен живот в пещера и дали Фламини го е счупила. Пожелаваме й да е успяла!

Видео: Facebook/Sky News

Испанка прекара 500 дни под земята, искала да си дочете книгата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции