<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172724" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Властите в Ис...

16-годишна счупи един от най-силните рекорди в плуването (видео)

31 Март 2023
0 194

16-годишна счупи един от най-силните рекорди в плуването. Най-доброто постижение в историята на 400 метра свободен стил вече принадлежи на 16-годишна тийнейджърка. Канадката Съмър Макинтош подобри върховото постижение на Ариарне Титмус в една от най-конкурентните дисциплини в световното плуване. Преди това рекордът се държеше от величието Кейти Ледеки.

16-годишна счупи един от най-силните рекорди в плуването (видео)
Снимка: Twitter/Swimming Canada

16-годишният феномен наелектризира родната публика с поредното си запомнящо се представяне във вторник вечер в спортния център “Пан Ам” в Торонто на откриването на националния шампионат. С родителите си Джил и Грег Макинтош в публиката, Съмър спря хронометрите на 3:56,08 мин. Това е първият ѝ световен рекорд – тя притежава много световни юношески и национални рекорди.

След състезанието Макинтош беше преизпълнена с емоции, когато погледна към родителите си, които ликуваха на трибуните.

Нов световен рекорд: скиор се спусна с над 250 км/ч (видео)

“Аз не съм плачлива. Това е абсолютно невероятно. Аз не съм емоционален човек. Но бях поразена от толкова много емоции. Чиста еуфория в момента. Просто съм толкова благодарна на всички, които ме докараха дотук. През последните няколко години вложих живота си в това. За да бъда най-добрата, която мога да бъда. Да постигна нещо подобно, беше много неочаквано. Никога не съм си представяла да направя това тази вечер или дори след няколко години. Това просто ме разтърси.”, заяви тийнейджърката пред CBC Sports след състезанието.

Само две вечери след като шокира света на плуването, подобрявайки световния рекорд на 400 метра свободен стил, 16-годишната Макинтош подобри собствения си световен рекорд на 200 метра свободен стил за младежи.

Нейното време от 2:06,89 мин. е четвъртото най-бързо време в историята на състезанието. Тийнейджърската суперзвезда беше под темпото на световния рекорд, когато докосна стената след втория стил – гърба. След бруста тя намали това темпо, преди да затвори с блестящо време от 29,63 секунди в свободния стил. За по-малко от месец Макинтош успя да съкрати почти две секунди от предишното си най-добро време.

16-годишна счупи един от най-силните рекорди в плуването

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции