<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171955" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лили Иванова ...

Над половината от головете на Роналдо са срещу футболни джуджета

27 Март 2023
0 337

Над половината от головете на Роналдо са срещу футболни джуджета. Португалската суперзвезда продължава да твори история. Той отново се разписа на два пъти при разгромната победа на неговата Португалия над Люксембург с 6-0. Така той има общо 4 гола в последните си два мача с националния отбор. Разбивка на UEFA.com обаче показва, че по-голямата част от попаденията му са срещу отбори извън топ 50 на ранглистата на ФИФА.

Image
Снимка: UEFA.com

Цифрите показват и детайлно начина, по който Роналдо бележи попаденията си. По-голямата част очаквано идват чрез удари с предоминантния му десен крак. Той е отбелязал със “силния” си крак 66 гола в мачове с националния си тим. С левия е вкарал 28 попадения. Толкова са и ударите с глава на португалеца, които в последствие са се озовали в мрежата.

Кристиано се завърна в Европа с нов рекорд (видео)

Едва 18 от 122-та гола на Роналдо с националния екип са вкарани от дузпи. Още 11 изпълнения на преки свободни удари са намерили целта, а останалите 91 гола са паднали от игрова ситуация. Най-голям интерес обаче буди съпоставката на държавите, срещу които Кристиано се е разписвал. Неговият любим “абонат” е Люксембург. Срещу този тим той има 11 попадения с двете от снощи.

В топ 3 откриваме още представителните тимове на Литва и Швеция. И срещу двете страни Роналдо има по 7 гола. Следват Андора и Унгария с по шест инкасирани попадения от португалската суперзвезда. Армения, Латвия и Швейцария имат получени по 5 гола.

Впечатление прави честотата, с която Роналдо бележи на така наречените “футболни джуджета”.

Само три от десетте хеттрика на португалеца са вкарани на държави от топ 50 на ранглистата на ФИФА. От всички 122 гола, 67 са отбелязани на държави под въпросната граница. Това прави 54,9%. Има и голяма разлика в честотата на отбелязване на голове по време на квалификации и по време на големи първенства. В квалификации Роналдо вкарва по 0,85 гола на мач в кариерата си. По време на финали този коефициент пада до 0,47 (22 гола в 47 мача).

Над половината от головете на Роналдо са срещу футболни джуджета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции