<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брюксел пред...

Гешев е в Украйна и Молдова

26 Април 2023
0 150

Главният прокурор Иван Гешев е в Украйна и Молдова, предаде “Сега“. Визитата е по покана на колегите му от двете държави.

Това става ясно от съобщение на държавното обвинение. Заедно с Гешев е и следователят от Националната следствена служба (НСлС) и председател на Камарата на следователите в България (КСБ) Петко Петков. Посещението в Кишинев е по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова. А в Киев по покана на украинския главен прокурор Андрий Костин.

Гешев е в Украйна и Молдова

Разговорите на Гешев и Петков в Киев ще се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна. Това се казва в съобщението на държавното обвинение.

Гешев официално поиска имунитета на Радостин Василев

Главният прокурор ще подпише с колегите си от Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество. “В двата документа са заложени основните приоритети на прокурорските институции за създаване на доверени и устойчиви механизми за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер”, пише в съобщението.

В Кишинев Гешев и Петков ще се запознаят с работата на Прокуратурата „Антикорупция“. Както и с Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

Гешев е в Украйна и Молдова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции