<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=177974" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство с ш...

Глобяват жители на софийско село – монтирали сами “легнал полицай” (видео)

03 Май 2023
0 471

Глобяват жители на софийско село – монтирали сами “легнал полицай” , предаде bTV.

Хората от село Мало Малово ще бъдат глобени от „Пътна полиция“ за поставена изкуствена неравност на пътна отсечка. Жителите в района разказват, че колите се движат с превишена скорост на конкретния завой. Те се притесняват за живота и децата си.

В родопско село облякоха манекен като полицай (видео)

Именно затова решават да поставят „легнал полицай“ сами. Тяхното обяснение е, че колите не намаляват, за да предпазят човешки живот, а за да не си счупят ламарините.

В района няма и пешеходни пътеки, нито знаци. Многократните жалби към общината и прехвърляне от една на друга институция кара жителите на Драгоман да се погрижат сами за проблема.

Глобяват жители на софийско село &#8211;  монтирали сами &#8220;легнал полицай&#8221; (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

Оказва се обаче те ще бъдат глобени, ако не премахнат изкуствената неравност. По думите на хората обаче тя вече помага и превозните средства намаляват скоростта.

Медията отправя запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“. От агенцията заявяват, че според законовата процедура кмета на населеното място трябва да отправи запитване към МВР и АПИ за поставянето на такива ограничения.

Община трябва да премахне опасен легнал полицай, показан в Gospodari.com

Уточняват още, че хората не са подавали документи за подобно искане. Жителите “отвръщат на удара”, като казват, че са изпращали многократни запитвания.

Изкуствената неравност обаче трябва да се премахне, като това трябва да се направи до четвъртък. Иначе ще бъде наложена глоба от 100 до 300 лв.

Глобяват жители на софийско село – монтирали сами “легнал полицай”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Gotham city

    03 Май 2023

    Много опасен е този легнал полицай и предпоставка за ПТП и точно обратния ефект . Легналият полицай трябва да е от единия кграй до другия не може така може някой пиян и друсан който не му дреме да се обърне точно върху къщите и да блъсне някой в опит да избегне полиция отстрани . МИслете бе хора, няма лошо да правите добри неща ма ги правете както трябва!

Реакции