<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171465" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Непозната же...

Цял жилищен блок е подложен на тормоз от лоши съседи (видео)

24 Март 2023
0 2531

Жителите на блок 276 в столичния квартал “Обеля” са подложени на постоянен тормоз от съседско семейство, показва NOVA. Те се оплакват от постоянен шум, чести купони с висока музика и звуци от цепене на дърва посреднощ.

Семейството живее в общинско жилище. По думи на живущите в блока, тормозът продължава вече 15 години. Дори чуват цепене на дърво в 02:00 през нощта. Подавани са сигнали до полицията и общината. Пуснати са четири жалби и е направена подписка.

Домоуправителят на блока каза, че постоянно говори със семейството, но безрезултатно. Те се съгласяват, но не правят нищо по въпроса. От полицията твърдят, че има над десет подадени сигнала, които са изпратени към общината.

Съседи на полицая, заплашвал с оръжие, се опасяват от фатален инцидент (видео)

Многобройни сигнали има. Водим кореспонденция с Етажната собственост. В отговорите от полицията не се потвърждават сигналите, казват, че не са изпращани патрулни коли и не са установени нарушения.”, каза Стефания Матарова, зам.-кмет на район „Връбница”.

Цял жилищен блок е подложен на тормоз от лоши съседи (видео)
Стефания Матарова

Ако започнем процедура по прекратяване на наемните отношения, единственото основание е нарушаване на добрите нрави. Това е динамична категория, която няма конкретна дефиниция. Другата линия, по която следва да се върви, е Законът за управление на етажната собственост, който и дава право да се самоуправлява. Всеки собственик, ползвател и обитател може да бъде изведен от жилището въз основа на решение на Етажната собственост, но не за по-дълго от 3 години”, каза Матарова.

Цял жилищен блок е подложен на тормоз от лоши съседи (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции