<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маями избегн...

Латвия би САЩ на хокей – обяви национален празник (видео)

30 Май 2023
0 165

Латвия би САЩ на хокей – обяви национален празник. Прибалтийската страна шокира света, прибирайки бронзовите медали от Световното първенство по хокей. В мача за отличието тимът се справи с не кой да е, а един от гигантите в този спорт – САЩ. Победата бе отбелязана подобаващо и властите в страната обявиха почивен ден, съобщава Reuters.

Латвия би САЩ на хокей &#8211; обяви национален празник (видео)
Залата в Тампере, Финландия, където латвийците постигнаха историческия си успех. (AP Photo/Pavel Golovkin)

Защитникът Кристиан Рубинс вкара втория си гол 1:22 мин. след началото на продължението, за да изведе Латвия до победа с 4:3 над САЩ и да спечели бронзов медал на Световното първенство по хокей на лед в неделя. Това е първото класиране в топ три за Латвия на турнира. Предишното им най-добро постижение беше седмото място, което те са постигали три пъти.

Тръмп игра на голф турнир, за който е разследван като президент (видео)

Канада спечели златния медал с победа над Германия с 5:2 на финала, за да завоюва 28-ата си световна титла. САЩ загубиха мача за бронзовите медали за втора поредна година. Те преминаха през турнира с осем поредни победи, докато не бяха победени от Германия на полуфинала с 4:3 в продължениe.

Рубинс вдигна Латвия на крака с първия си гол 5:39 минути преди края на последния период, за да изравни резултата на 3:3. Робертс Букарц и Янис Якс също вкараха за Латвия. Роко Грималди отбеляза два пъти за САЩ в първия период, за да изравни след 1:0 и 2:1 в полза на прибалтийците. Мат Коронато изведе САЩ напред с 3:2 6:19 минути преди края на последния период.

В знак на почит към историческия успех, парламентът обяви неработен ден за всички държавни институции. Това стана чрез изявление на депутатка, боядисана в цветовете на страната. Първенството бе частично домакинско за Латвия, но финалната фаза се проведе във Финландия.

Латвия би САЩ на хокей – обяви национален празник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тормозилка

    30 Май 2023

    *Заглавието

Покажи всички Скрий

Реакции