<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182320" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ивайла Бакал...

Бившият директор на “Лукойл” разбрал за къщата в Барселона от медиите (видео)

31 Май 2023
0 1008

Бившият директор на “Лукойл” разбрал за къщата в Барселона от медиите. Това заяви Валентин Златев след разпита си за “Барселонагейт”.

Ивайла Бакалова за “Барселонагейт”: Много хора знаят, но ги е страх да говорят (видео)

“Информацията ми е основно от средствата за масова информация”, заяви Златев на излизане от Софийска градска прокуратура. Той посочи още, че подробности по темата не знае, а на разпит по нея е извикан за първи път. Това предаде Дневник.

На въпроса дали той е осигурил парите за покупка на къща в Барселона, Златев отговори, че не може да изнася информация по досъдебното производство.

Бившият директор на &#8220;Лукойл&#8221; разбрал за къщата в Барселона от медиите (видео)
снимка: Дневник

През 2022 г. бизнесменът Александър Чаушев, бивш директор в “Лукойл”. Както и сочен за “дясна ръка” на Валентин Златев, и собственик на фирмата “Нумин Инвест” (Numin Invest), признава пред “24 часа”, че неговата компания е купила къщата. При сключването на договора, за управител на собствеността му бил препоръчан Георги Йовчев (баща на Борислава Йовчева). Като човек, който живее в Барселона, говори испански и познава нормативните изисквания. Добавя, че тя вече е продадена, а компанията Numin Invest е в ликвидация.

Днес Златев заяви, че не е бил толкова близък с Чаушев, за да са си споделят. На въпрос дали Чаушев има възможност да купи къща за над 5 милиона евро, Златев отговори така:

“Не вярвайте на твърдения. Законът ми забранява да изнасям конкретна информация по актуално досъдебно производство”.

Припомняме, че вчера, във връзка с “Барселонагейт”, прокуратурата предложи на Иван Гешев да поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Но Борисов днес заяви, че няма да се откаже от него.

“От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина”. Това бе посочено в съобщението на държавното обвинение.

По “Барселонагейт” съмненията са, че Борисов чрез подставени лица е купил къща на Борислава Йовчева в Барселона. Както и е финансирал луксозния начин на живот на нея, детето ѝ и семейството ѝ.

Видео: Дневник

Бившият директор на “Лукойл” разбрал за къщата в Барселона от медиите (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции