<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182691" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП-ДБ и ГЕРБ-С...

Армения твърди, че не е съюзник на Русия, но войната я тревожи

02 Юни 2023
0 128

Армения твърди, че не е съюзник на Русия, но войната я тревожи. Това каза арменскят премиер Никол Пашинян в интервю с чешка телевизия, предаде “Дневник”.

“Казахте, че сме съюзници на Русия. Разбира се, това никога не се е изговаряло, но мисля, че е видимо. Не сме съюзници на Русия във войната с Украйна. И възприемаме тази война като тревожна, защото пряко влияе на отношенията ни”, каза Пашинян.

Армения твърди, че не е съюзник на Русия, но войната я тревожи
Снимка: Wikimedia Commons | License details / Автор: The Presidential Press and Information Office

Каквото и да казват на запад, според него, Русия вижда ясно, че Ереван не поддържа войната. “Излиза, че не сме ничии съюзници в тази ситуация, а сме уязвими.” Според него полето за маневри се стеснява, колкото повече се стеснява ситуацията.

Армения призна Карабах за част от Азербайджан

Самото интервю е от май, когато Пашинян бе в Чехия. По-рано тази година страната се отказа от съвместни учения с Русия заради напрежение около конфликта в Нагорни Карабах и решението на Москва да не се меси на страната на държава – съюзник в Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС). През май арменският премиер заяви, че останал с впечатлението, че ОДКС се изтегля от страната му.

Армения твърди, че не е съюзник на Русия, но войната я тревожи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции