<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=181970" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как ПП трудно...

Кирил Петков: Дезинформацията на Кремъл е огромен проблем за цяла Европа

29 Май 2023
0 294

Кирил Петков: Дезинформацията на Кремъл е огромен проблем за цяла Европа. Това написа във Facebook съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. Той участва на конференция на словашката неправителствена организация Globsec.

„Дезинформацията и намесата на Кремъл във вътрешните работи на страните от Източна Европа е огромен проблем за цяла Европа. Опитите за дестабилизация се правят чрез активиране на местни политици и засилване на автокрацията за сметка на демокрацията. Всичко това се прави с една единствена цел – победата на Украйна да се затрудни и Европа да отслабне“, допълва Кирил Петков.

Всички про-европейски сили имат задължение да спрат този процес. И да гарантират на гражданите си европейски живот със силни и работещи институции, пише още съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

И допълва: „Само заедно имаме шанс да се противопоставим на тези деструктивни сили, които искат да наложат диктатура в свободни държави, отдавна избрали демокрацията“.

Темите са били част от разговорите на Кирил Петков с  европейските лидери на конференцията Globsec.

„В дълбочина обсъдихме проблемите и обменихме опит с доскорошния министър-председател на Словакия Едуард Хегер и със заместник министър-председателя на Украйна Олга Стефанишина“, посочва Петков.

Кирил Петков: Дезинформацията на Кремъл е огромен проблем за цяла Европа
Снимки: facebook/kiril.petkov

Руската мрежа за дезинформация в TikTok е работила и на български език

Публикацията на бившия премиер излиза броени дни преди в София да пристигне специалния пратеник и координатор на Центъра за глобално ангажиране към външното министерство на САЩ Джеймс Рубин, допълва “Дневник”. Според официалното съобщение мисията му е “да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията”.

Кирил Петков: Дезинформацията на Кремъл е огромен проблем за цяла Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Бай Хой

    30 Май 2023

    Да разбираме ли, че чистката на службите е поръчана от Митрофанова? Да разбираме ли, че асен амбреажа говори за руското посолство? Май за американското посолство става дума, нали? Предатели! Съб, присъда и затвор!

Реакции