<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нападнаха 8-г...

Григор преклони глава в Париж пред олимпийския шампион (видео)

06 Юни 2023
0 147

Григор преклони глава в Париж пред олимпийския шампион. Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на Откритото първенство на Франция. Той изравни най-далечното си достигане в турнира, но отстъпи на олимпийския шампион от Токио Александър Зверев с 0-3 сета.

Григор преклони глава в Париж пред олимпийския шампион (видео)
Скрийншот: Eurosport

Осминафиналният двубой между двамата бе петия сблъсък помежду им като професионалисти. Димитров бе спечелил единствено първия мач, но само веднъж бе побеждаван без да спечели сет до този момент. Решаващи за успеха на германеца бяха многото непредизвикани грешки на Григор. Той записа почти два пъти повече – 52 срещу 26 на съперника.

Още в първия сет Зверев даде заявка за доминантно представяне. Той позволи на българина да спечели само един гейм в него, като стигна и до три пробива. Във втората част дойдоха и най-силните моменти за хасковлията. Той проби и поведе с 4:2 гейма, но Зверев спечели следващите 4 поредни гейма, с което затвори и сета.

Експресна победа за Григор Димитров в Париж

В решаващата част действията се развиваха равностойно до осмия гейм, когато Зверев стигна до три скрити мач бола при сервис на съперника и успя да се възползва от третия. Тази част бе приключена при 6:3. На четвъртфиналите Зверев ще се изправи срещу Томас Ечевери от Аржентина. За Григор пък това е изравняване на рекорда му за най-далечно достигане на Ролан Гарос. Той отпадна в тази фаза и през 2020 г.

Видео: Eurosport

Григор преклони глава в Париж пред олимпийския шампион

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции