<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=183801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иван Гешев ще...

Гешев се отказа да прави обръщение към народа

09 Юни 2023
0 722

Главният прокурор Иван Гешев внезапно се отказа от обръщението си към нацията, което самият той поиска да направи по-рано днес, пише “СЕГА”.

Изглежда първоначално нервите му се бяха изострили, поради продължилото 14 часа заседание на ВСС, на което се обсъждаше предсрочното освобождаване на главния прокурор. В последствие обаче той явно се е поуспокоил.

На Гешев му предстои пътуване в Брюксел, където е поканен на изслушване от евродепутати. Визитата му ще продължи до сряда включително. Очаква се главният прокурор да направи обръщението си следващата седмица, вероятно в четвъртък.

Гешев се отказа да прави обръщение към народа
Иван Гешев. източник: bulphoto

Иван Гешев ще прави обръщение към нацията

Обсъждането на оставката ще продължи в понеделник, 12-и юни. Тогава ВСС ще изслуша зам. главната прокурорка Даниела Машева. Ще се разгледат и други доказателства. Хипотетично е възможно да се стигне и до гласуване на предложението. За да бъде уволнен Гешев, са нужни 13 гласа, които засега изглежда, че ще се съберат. Процедурата приключва с президентски указ.

Гешев се отказа да прави обръщение към народа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции