<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Загубихме др...

Сарафов има своя версия за влизането на Ангел Христов-Геле в България

04 Юни 2023
0 6862

Сарафов има своя версия за влизането на Ангел Христов-Геле в България. Според него той е влязъл през зелена граница.

Издирваният от Интерпол Ангел Христов от “Братя Галеви” е починал в България (видео)

По времето на Борис Велчев като главен прокурор Сарафов е ръководил екипа, разследвал дейността на “Братя Галеви”. Това написа NOVA.

Заместник-главният прокурор коментира и “Барселонагейт”. “Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на главния прокурор и когато отношенията му с Бойко Борисов се обтегнат, той задава ритъма на разследване”, каза той. 

Сарафов има своя версия за влизането на Ангел Христов-Геле в България
снимка: Bulphoto

“Иван Гешев влияе пряко на вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по важните дела. Тези дела, които в момента се активизират, се съгласуват лично с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по собствена воля изведнъж са решили да се активизират и да форсират активно разследването… Сега се наблюдава активизиране на такава практика. Наблюдаваме тежко извращение и използване на институцията “прокуратура” в полза на личния интерес на Иван Гешев. Това е недопустимо и може би касае злоупотреба с права”, посочи Сарафов. 

И подчерта, че отношенията му с Гешев са се влошили заради разминаване. Сарафов е очаквал нормално работно и професионално ниво, докато Гешев, според него, очаквал сервилност и сляпо подчинение. 

“Когато открито на пресконференция той ме нападна, аз трябваше да се защитя по някакъв начин. Очевидно има негативно отношение към мен, което тогава извади на показ… Откакто се разбра, че ще има механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, отношенията между Гешев и политическата класа се нагнетиха”, обясни Сарафов. 

Сарафов има своя версия за влизането на Ангел Христов-Геле в България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции