<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184014" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изкуствен ин...

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект (снимки)

11 Юни 2023
0 1228

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект – снимките са няколко, можете да ги видите. Явно AI има нереалистични очаквания от хората.

Джорджина на Роналдо пак разгневи арабските фенове с предизвикателна снимка

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект (снимки)

Изображенията са част от специален проект. Той се казва “Булимия” (The Bulimia Project) и има за цел да информира обществеността за хранителните разстройства и да повиши осведомеността за генераторите на изображения с изкуствен интелект (AI). И как те разпространяват нереалистични стандарти за красота по данните в интернет, на които са били обучени.

Специалисти от проекта задават на генераторите на изображения Dall-E 2, Stable Diffusion и Midjourney да създадат перфектното женско и мъжко тяло. И то специално според социалните медии през 2023 г.

Коментар

“На почти всички изображения, създадени от Dall-E 2, Stable Diffusion и Midjourney, се виждат по-слаби жени. Но Midjourney показва с най-нереалистичните представи за женското тяло”, пишат от The Bulimia Project в публикация, в която описват своите открития.

“Същото може да се каже и за генерираната мъжка физика, всички те изглеждат като фотошопирани версии на културисти.”

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект (снимки)
Трима създадени от AI мъже с нереалистични мускули. Никой мъж никога не е изглеждал така, съвсем буквално. Кредит: The Bulimia Project

Екипът установява, че 40% от изображенията, генерирани от AI, показват нереалистични типове тяло, малко повече за мъжете, отколкото за жените. Огромните 53% от изображенията също така показват маслинени тонове на кожата, а 37% от генерираните хора имат руса коса.

След това екипът дава задача на генераторите да генерират “най-перфектната жена за 2023 г.”, както и най-перфектния мъж. Обаче вече не само от социалните мрежи, а въз основа на изображения от целия интернет.

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект (снимки)
Две жени, генерирани от AI. Тази задача създаде по-малко “сексуално заредени” изображения. Кредит: The Bulimia Project

Виждания

Според констатациите основната разлика между двете задачи е, че изображенията в социалните медии са по-сексуално натоварени. Те съдържат повече непропорционални и нереалистични части от тялото.

“Като се има предвид, че социалните медии използват алгоритми, базирани на това кое съдържание привлича най-задържащите се очи, лесно е да се досетим защо изобразяванията на AI ще излязат по-сексуализирани. Но можем само да предположим, че причината AI да излезе с толкова много странно оформени версии на телата открихме в социалните медии, че тези платформи насърчават нереалистични типове тяло, като начало.”

Това пише екипът.

Расистки и сексистки пристрастия многократно са откривани в генераторите на AI. Защото той улавя пристрастията в наборите от данни. Според откритията на The Bulimia Project, те също са предубедени към нереалистични типове тяло.

“В епохата на филтрите на Instagram и Snapchat никой не може разумно да постигне физическите стандарти, определени от социалните медии“, пише екипът.

“Така че защо да се опитвате да отговаряте на нереалистични идеали? Както психически, така и физически, по-здравословно е да поддържате очакванията за тялото си в царството на реалността.”

Източник: Офнюз

Как изглеждат перфектните мъж и жена според изкуствения интелект (снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции