<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=184039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Французин ус...

Тенис звезда с абсурдно оправдание – бил спал прекалено много (видео)

11 Юни 2023
0 281

Тенис звезда с абсурдно оправдание – бил спал прекалено много. Световният номер 5 Стефанос Циципас съжалява, че е взел хапчета за сън. Това стана след като се оплака от отпадналост по време на четвъртфинала на “Ролан Гарос” срещу Карлос Алкарас. Това бе и неговият последен мач на турнира, пише CNN.

Тенис звезда с абсурдно оправдание &#8211; бил спал прекалено много (видео)
(AP Photo/Jean-Francois Badias)

Гръцката звезда бе победена в последователни сетове – 6-2 6-1 7-6 – от световния номер 1 в неравностоен мач на корт “Филип Шатрие”. Макар да похвали Алкарас за “страхотното” му представяне, Циципас каза, че е бил затруднен от собствената си подготовка и нарушен цикъл на съня.

Безкомпромисен Джокович се прицелва в 23-ия Голям шлем (видео)

Едно нещо, което ще се опитам да избегна в бъдеще, е да вземам хапчета с мелатонин [хапчета за сън] и да дремвам преди мачовете. Това явно не изглежда да работи. Имах няколко сесии до късно през нощта. Не супер късни, но достатъчно късни, за да ми се развали графикът на съня, в известен смисъл. Сънят е много важно нещо, а възстановяването е най-важното нещо, когато се състезаваш и играеш на големи турнири като този. В миналото съм допускал тази грешка и имах абсолютно същия резултат, както в тези първи два сета.”, заяви Циципас пред медиите.

На “Ролан Гарос” редовно се провеждат нощни сесии. Това става и на други турнири от Големия шлем. Това са Откритото първенство на САЩ и Откритото първенство на Австралия. Подобни ситуации въпреки страхотната атмосфера под светлините на прожекторите означават, че мачовете могат да завършат след полунощ.

Тенис звезда с абсурдно оправдание – бил спал прекалено много

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции