<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обвиненият з...

Първи български кмет е арестуван от Кьовеши

09 Август 2023
0 1326

Първи български кмет е арестуван от Кьовеши. Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е задържан по разследване за измами със субсидии за повишаване на енергийната ефективност в социални жилища. Това става ясно от публикация на сайта на Европейската прокуратура.

Извършени са претърсвания в помещения на общината. Обиски са направени и в офиси на длъжностни лица, заподозрени за участие в разследваните престъпления.

Първи български кмет е арестуван от Кьовеши

Предстоят разпити на свидетели и заподозрени.

Разследването е за периода от 2017 до 2019 г. Става въпрос за безвъзмездна финансова помощ, получена от общината по проект за повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 000 евро. Проектът е възложен на частен изпълнител.

Според доказателствата длъжностни лица, участващи в проекта, включително и кметът, са представили невярна информация относно изпълнението на СМР, които не са приключили в установения срок.

Лаура Кьовеши арестува бившия вицепремиер на Хърватия

Първи български кмет е арестуван от Кьовеши

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции