<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Не допускат д...

Все по-често деца поглъщат капсули за пране, мислейки ги за лакомства (видео)

31 Август 2023
0 149

Внимание, родители! Нова опасност грози малчуганите вкъщи. Все по-често деца поглъщат капсули за пране, мислейки ги за лакомства, алармират лекари.

Пред “Денят започва” по БНТ д-р Елена Зарева, началник на детското отделение в Горна Оряховица, заяви, че в общинската болница зачестяват случаите на инциденти с деца, пострадали при досег с различни перилни и почистващи препарати.

В Монтана глобяват родители, чиито деца са навън след 22 часа (видео)

Само за изминалия месец в детското отделение там са приети трима малки пациенти, пострадали сериозно при игра с капсули за пране. Оказва се, че ги бъркат и с лакомства и бързат да ги опитат на вкус, което е изключително опасно.

Все по-често деца поглъщат капсули за пране, мислейки ги за лакомства (видео)

“За щастие, нямаше тежки поражения. Притеснителното е, че препаратът в капсулата за пране е много по-концентриран. Обвивката, от която е направена, много лесно се разгражда при допир с влага. Опасен е контактът с очите, може да проникне през кожата. Когато бъде погълнато повече количество, може да предизвика изгаряния на устната лигавица и хранопровода”, каза още медикът.

По думите ѝ, най-важното е да се отстрани максимално количество от препарата със суха кърпичка, салфетка, без да се търка. След това обилно трябва да се изплакнат с вода засегнатите чести отново без никакво търкане, за да не се разпенва препаратът.

Чуйте още във видеото!

Все по-често деца поглъщат капсули за пране, мислейки ги за лакомства

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции