<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=196843" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха ба...

От миналата година досега са заловени с 50 хиляди повече водачи с превишена скорост в София

04 Септември 2023
0 91

От миналата година досега са заловени с 50 хиляди повече водачи с превишена скорост в София. Това съобщи в интервю пред БНР, комисар Николай Крушарски, началник на Пътна полиция в СДВР.

От началото на годината са отчетени над 210 хиляди нарушения за превишена скорост в София от Пътна полиция. Дрогираните водачи, които са заловени в столицата за първите осем месеца са 680.

От миналата година досега са заловени с 50 хиляди повече водачи с превишена скорост в София
Снимка:  Flickr | License details

Задържаха баща, позволил на 10-годишния си син да шофира с превишена скорост

Сериозни са и бройките на заловените след употреба на алкохол или наркотици зад волана в столицата.

“От началото на годината са съставени актове: 730 – на водачи, на които са установени с положителни проби за алкохол. Както и са отказали да бъдат тествани от служители на Пътна полиция със съответното техническо средство. По отношение на тези водачи, които са си позволили да седнат зад волана под въздействието на наркотични вещества, статистиката казва, че сме установили 680 такива водачи.” Това с съобщи Крушарски.

От Пътна полиция обясниха, че водачът, предизвикал смъртта на 15-годишното момче в центъра на София, е познат на МВР. Към момента той няма неплатени глоби за нарушения.

Глоба 10 лева за шофиране пиян: Това е “наказанието” през 2005 г. за убилия дете на пешеходна пътека (видео)

“Към момента нямаме данни същият да представлява тежък рецидивист на пътя. Има няколко наложени наказания, за които по административен ред е взето съответното отношение и финалът на наказанието завършва с плащане на съответната санкция”, посочи комисар Крушарски.

Задържаният има и предишни пет нарушения – регистрация от 2005 г. за шофиране в нетрезво състояние. А през 2020 г. му е наложена глоба за шофиране с превишена скорост. Другите са за неспазване на пътната маркировка.

Бъдете отговорни на пътя и пазете не само вашия, но и чуждия живот!

От миналата година досега са заловени с 50 хиляди повече водачи с превишена скорост в София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции