<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=197906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вън джибрите ...

Хванаха футболист за 100 милиона евро с допинг

12 Септември 2023
0 896

Хванаха футболист за 100 милиона евро с допинг. Пол Погба беше временно отстранен от италианския антидопингов орган (NADO), след като полузащитникът на “Ювентус” се провали на антидопингов тест след победата с 3:0 над “Удинезе” на 20 август. 30-годишният футболист беше неизползвана резерва в този мач. Ювентус спечели с 3:0 в Удинe.

Хванаха футболист за 100 милиона евро с допинг
(Снимка: Spada/LaPresse via AP, File)

Отстраняването на Погба идва, след като в теста е открит тестостерон, който не се произвежда от организма, според NADO. Според ФИФА играчите могат да бъдат наказани с лишаване от състезателни права за две или четири години. Наказанието може да бъде обжалвано и намалено или временно прекратено. Това може да се случи в зависимост от това дали може да се докаже, че нарушението на правилата е умишлено.

Носителка на Оскар влиза в Международния олимпийски комитет

След победата над “Удинезе” Погба се появи от пейката в следващите два мача на Ювентус преди международната пауза – равенството 1:1 у дома срещу “Болоня” и успеха с 2:0 над “Емполи”. “Ювентус” потвърди отстраняването на Погба в изявление на клуба, като добави, че: “Клубът си запазва правото да обмисли следващите процедурни стъпки.”

30-годишният полузащитник се завърна в игра през този сезон. Той пропусна по-голямата част от миналата кампания с травми на коляното и бедрото. Погба се завърна в Торино през миналото лято, след като договорът му с Манчестър “Юнайтед” изтече. Той прекара шест години в клуба от “Олд Трафорд”, но записа само 10 мача през 2022-23 г. През 2016 г. “червените дяволи” платиха 105 милиона евро за услугите му именно на “Ювентус”. Погба не беше включен в състава на Франция на Дидие Дешан за международните мачове през септември. За последен път той игра за националния си отбор в приятелски мач срещу Южна Африка през март 2022 г.

Видео: youtube.com

Хванаха футболист за 100 милиона евро с допинг

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции