<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199055" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 50 кучета ...

Ето какво откриха, че се съдържа в един дюнер (видео)

19 Септември 2023
0 9720

Ето какво откриха, че се съдържа в един дюнер – далеч не е месо и зеленчуци, пише LadBible.

Луксозното меню на пилИнцата от Монако – дюнери (видео)

Дюнер кебап – допълнителен чили сос, без лук, без домати. Това е британска, и не само, основна храна след пиянска вечер. Или по-точно казано – храна за душата. Някога обаче замисляли ли сте се какво точно има в нея? Не? И ние също. Джими Дохърти от Food Unwrapped обаче решава да купи девет дюнера от девет различни заведения и да ги изпрати на съдебния учен Пол Хенкок. Той от своя страна да ги тества и да определи какво точно съдържат.

Повечето от нас биха предположили, че любимата храна за вкъщи е направена от 100% агнешко месо. Но Хенкок реши да провери дали това е наистина така.

Изненадващо само един от деветте тествани дюнера се е оказал със 100% ДНК на агне. Докато останалите – със съдържание на други животни. Не е ли шокиращо? “Повечето от тях съдържат пиле. Имаме и два, които съдържат говеждо месо. За щастие не открихме нито коза, нито магаре, нито кон в нито един от продуктите.”, почва Хенкок.

Но какъв ли ще бъде резултатът с по-голям размер на извадката? „Ако ви дам 900 дюнера, кой знае какви резултати ще постигнем, нали?“. На което Хенкок отговорил: „Бих очаквал да видя вероятно около 60% неуспех. Като вероятно би било очаквано.“

Ето какво откриха, че се съдържа в един дюнер (видео)
снимка: iStock

Мнението на феновете на дюнери

Както можете да си представите, феновете на дюнерите били леко изненадани от разкритието, което изследователите публикували в YouTube канала на Food Unwrapped. „Дори и да можех да пренебрегна боклука, добавен при месото, фактът, че тези меса се нагряват и охлаждат постоянно ме притеснява.”

Друг потребител пък коментирал: „Страшно. Наистина е тъжно, че само един от девет магазина използва 100% агнешко. Ако могат да се изтънят и няма да им струва нищо, те ще го направят!”

Докато трети добавил: „Важно е да се знае, че хората от магазините за кебап често казват на хората, че е 100% агнешко. Но в действителност съдържа и говеждо, и свинско месо. Може да не ни интересува от какво е направено, но все пак трябва да можем да вземаме информирани решения. Трябва да се наказват тези хора, които просто добавят произволни неща в храната”.

Но не всички фенове били ужасени. Един любител на дюнери написал: “Докато имат този познат вкус, пак бих ги изял, дори и да има хора в тях.” Е, ние не сме сигурни, че бихме стигнали толкова далеч. Но всеки преценява сам за себе си, нали? Какво ли ще се окаже в българските дюнерджийници обаче – загадка без отговор.

Видео: Youtube/Food Unwrapped

Ето какво откриха, че се съдържа в един дюнер (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Простаци

    02 Октомври 2023

    Ама и пилешкият дюнер е СТО ПЪТИ ПО$КАЧЕСТВЕН И ВКУСЕТ от каквато и да е луканка,салами и други БОКЛУЦИ,с които са пълни магазините. Или за вас те са нещо по-качествено?????И в добрите ресторанти-пак няма да откажа да го заменя с един ПРОСТ,обикновен дюнер!Защото изобщо не е прост-наистина вкусна храна е.И знам,какво има вътре.Изобщо НЕ се прави ог агнешко!Има варианти с агнешко....защото обикновено е ТЕЛЕШКО.Да и ПИЛЕШКО се използва .И си ПИШЕ ИЗРИЧНО.

Покажи всички Скрий

Реакции