<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199727" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Левски" прео...

Култов Христо Стоичков предизвика легендарния Карл Люис (видео)

24 Септември 2023
0 440

Култов Христо Стоичков предизвика легендарния Карл Люис. В типичния си стил Камата и във видимо добро настроение Камата се пошегува пред репортери с един от най-великите спортисти в човешката история. Карл Люис пристигна в Пазарджик по повод откриването на кът, носещ неговото име. Той е част от проекта “Градина на света”, подкрепян и от Пробега на мира.

Култов Христо Стоичков предизвика легендарния Карл Люис (видео)
Снимка: Николета Манджукова/БТА (ЕК)

Проектът е с цел да бъде най-голямата площ с растителни видове от целия свят, намираща се на Балканския полуостров. Именно Стоичков направи първата копка на проекта по това време миналата година. Сега той също вече има собствен кът, както и Карл Люис. Двамата са посланици на Пробега на мира, като именно Люис номинира легендарния номер 8:

“Това е градината на мира, на обичта, това е градина на уважението. Тази градина може да бъде послание към всички хора, че на едно място в света, наричано Пазарджик, наричано България, има градина, която обединява. Тук сърцето започва да тупти на всеки, който влезе. След няколко месеца ще има още зеленина, за да видят хората от целия свят къде е България. И да разберат, че България не се предаваме”, заяви Стоичков.

Малък фен просълзи Христо Стоичков

“С Карл Люис сме горе-долу една възраст. Мога да му ударя едно 30 метра, да видим кой е по-бърз

. Няма да му се дам. Имам още мегдан. На алейката може да ударим символично едни 30 метра. За мен е чест и гордост, че Карл Люис ме номинира да съм посланик за Европа. Този кът, който направихме за него, той е голям символ на победител, има 9 златни олимпийски медала. Сигурно е угърбен и не може да ги носи. Той е човек вселена, радостен съм, че ще е наш гост. Заради него по нощите тръпнехме и очаквахме за колко ще избяга 100 метра, 200 метра, щафета… За България е чест, че такъв човек идва да ни посети. България е малка, но много красива държава. Ако не се обединим и не я направим още по-красива… с г-н Попов си правим нашето, за цяла България, не само за Пазарджик”, добави той.

Видео: Sportal.bg

Култов Христо Стоичков предизвика легендарния Карл Люис

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции