<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=199920" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тагарев не ви...

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта

25 Септември 2023
0 193

Руският президент Владимир Путин настоява министърът на отбраната Шойгу да подобри ситуацията на фронта. Вътрешен източник от Кремъл твърди, че Путин иска Шойгу да спре украинската контраофанзива и да върне инициативата на руските сили до октомври.

Според новия анализ на Института за изследване на войната именно на това могат да се дължат активните руски удари.

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта
Снимка: Wikimedia Commons | License details

“Думите на вътрешния източник, ако са верни, може да означават, че руското военно командване може да разпореди безмилостни контраатаки с надеждата да изтощи украинската контраофанзива. Дори с цената руския военен потенциал. Това се казва още в анализа.

Къде изчезна руският военен министър Сергей Шойгу?

Институтът отбелязва, че по-рано вече са наблюдавали случаи, когато руското министерство на отбраната, опасявайки се от неминуемата загуба на доверието на Путин, е активизирало своите усилия и е извършвало чистки сред командния състав. Жертви на подобни чистки са ставали изказалите негативни мнения за преследването на неосъществими военни цели с цената на големи човешки загуби.

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта
Снимка: Wikimedia Commons | License details

Руската армия е извършила миналата седмица над 100 ракетни и 430 въздушни удара. Това каза говорителят на Генералния щаб на Украйна Павло Ковалчук. По думите му руските сили продължават да нанасят масирани ракетни и въздушни удари, за да изтощят украинските системи за ПВО.

Тази сутрин Русия е изпратила в Черно море седем кораба за бойно дежурство. Два от тях носят крилати ракети “Калибър” с общ залп до 12 ракети. Това заявиха украинските военноморски сили в Telegram.

Путин настоява Шойгу да подобри ситуацията на фронта

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции