<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=200967" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Електронните...

Пореден случай на шофьор без книжка заради фалшив положителен тест за наркотици (видео)

02 Октомври 2023
0 1778

Пореден случай на фалшив положителен тест за наркотици, при който близо година млада жена остана без шофьорска книжка, показва репортаж на NOVA.

Случаят е от Разград. Направеният тест е дал положителен резултат за амфетамин. В последствие потърпевшата Българослава Николова е задържана за 24 часа, а книжката ѝ е отнета. След това трябва да чака цели 10 месеца за резултата от лабораторните изследвания.

Пореден случай на шофьор без книжка заради фалшив положителен тест за наркотици (видео)

900 проби на шофьори за наркотици и алкохол чакат обработка още от април

На 13 ноември бях спряна за проверка на пътя. Взеха ми документите и искаха да ми направят тест за наркотици. След положителния резултат исках да направя втори тест на място, но ми казаха, че се прави само по един. Пожелах кръвни изследвания. Закараха ме в болницата в Разград. Там дадох проби и ме задържаха за 24 часа. След това си направих изследвания и в лаборатория, излязоха отрицателни, но не ги приеха.”, разказва Българослава.

Тя разказва, че лицензираните лаборатории са пълни с такива тестове, като е била информирана, че на ден се правят само по 4 проби.

В същото време създалата се ситуация затруднява изключително много начина на живот на Българослава. Тя живее в Разград, но работи в друго населено място.

Коментарът на “Господарите”

Това е поредното недоразумение, което оставя българска гражданка да се оправя сама, без да има вина и без реален ход за действие. Не е ясно защо държавата отказва да работи с повече лаборатории, които да могат да обработват пробите или защо не закупува нужната апаратура.

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици (РЕПОРТАЖ)

Не е ясно и защо МВР продължава да използва въпросните тестове за наркотици, при положение че знае за свързаните с тях проблеми.

В същото време, по ирония на съдбата, самите полицаи протестират срещу тяхното използване.

Полицаи се жалват пред ВАС от наредбата, по която ги тестват за наркотици

От централния полицейски синдикат се оплакват, че през годините тестовете са показали неефективност, защото са силно чувствителни. Освен наркотици, засичат бензодиазепините, които се използват при лекарствата за безсъние и тревожни разстройства, при медикаменти за главоболие, болкоуспокояващи и др.

В тази връзка можете да се запознаете с лекарствата, които могат да дадат положителен резултат. Нещо, което е добре да знаете, в случай че бъдете спрени.

Вижте кои лекарства могат да доведат до фалшив положителен тест за наркотици

Пореден случай на шофьор без книжка заради фалшив положителен тест за наркотици (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции