<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103536" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фандъкова он...

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици (РЕПОРТАЖ)

14 Октомври 2021
0 2322

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици, сигнализират наши потребители. Пореден такъв пример представят репортерът ни Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт в материала.

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици
Сигналът

На 8 юли 2021 г. обърналият се към нас мъж е бил спрян за проверка от екип на “Пътна полиция” в района на град Панагюрище. При нея е установено, че документите му са изрядни, не е употребил алкохол. Пробата за наркотици обаче се оказва невалидна по повечето показатели, а за опиати – положителна. Сигурен, че не е употребил такива вещества, мъжът е поискал да му бъде направен кръвен тест. Резултатът от него обаче все още не е ясен – вече повече от 3 месеца.

Малко след като е дал проба в официалната лаборатория, мъжът отива в друга – частна. Там прави нов тест, чиито резултат става ясен още на следващия ден. Той е отрицателен по всички показатели.

Заради първия тест обаче мъжът е без свидетелство за управление на МПС вече месеци наред. Това се отразява не само на личния му живот, но и на работата – не може да упражнява професията си без шофьорска книжка.

При опит да се свърже с посочените телефони, за да научи резултата от теста, мъжът получава отговор, че няма постъпили проби след май месец тази година. Пред камерата ни разговорът със служители на полицейско управление във Велико Търново потвърди този факт.

Законови неуредици

В момента в Закона за движение по пътищата липсва ясен регламент за срока за получаване на резултатите от кръвни тестове за алкохол и наркотици. По този начин много шофьори остават без книжки за неопределен период от време.

Ето защо, ние ще се обърнем към МВР с настояване този срок най-после да бъде регламентиран.

Продължаваме да следим темата, а вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

С месеци бавят резултати от кръвни тестове за наркотици

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции